Witam.
Ostatnio jechalem tds swoim 98r i nagle zero reakcji na gaz. Stanela i juz nie odpalila. Komputer pokazal ze pompa padnieta i przeplywomierz tez. Dzis zabralem ja na hol, mysle wroce na garaz do siebie postawie niech czeka na zrobienie. Mechanik termin dal na 5 listopada, ale podczas holowania wrzucilem bieg i najzwyczajniej zapalila hehe. Powtarzalem gaszenie i odpalanie z 10 razy i wszystko ok. Jezdzi bez zarzutu, co za grom moŻe byc? Nastawnik zaciĄŁ sie, byl robiony 2 lata temu. Czy moŻe zawor elektromagnetyczny na pompie?
Prosze pomozcie,
pozdrawiam
cyrk z pompa czy nastawnikiem pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
fryc
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
Jezeli teraz jezdzi i jest ok, to nie szukaj problemu, bo to tak jak przewidziec przyszlosc a to narazie niemozliwe. Przyczyn jest setki. Jesli jezdzi i nic sie nie zmienilo, to wszystko gra. pozdrawiam
-
kantowy
- Bywalec
- Seria: E39
- Rocznik: 1998
- Województwo: Podlaskie
dzieki tak robie
-
Dawit000
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Województwo: Wielkopolskie
fryc, czy ty jesteś nie poważny?? To wyobraź sobie kolega sobie teraz jedzie autkiem wyprzedza Tira z naprzeciwka coś jedzie a auto zgasło na wysokości kabiny. I co nie szukac przyczyny jeździć do póki nie zgasnie znowu?? raczej samo to się nic nie naprawia
-
rekrut81
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Łódzkie
Z tym samo naprawianiem to bym tak nie szalał. W moim e36 latem szwankowało ryglowanie zamka w jednych drzwiach. Rano były problemy z odryglowaniem ich dopóki nie przyświeciło na nie słońce.Jak się nagrzały było oki. Teraz przy temperaturze 4stopni drzwi się odryglowują bez problemu. Mogę więc stwierdzić ze chyba się same naprawiły. Popsuć się w czasie drogi to może nawet nowy samochód. A jeśli objaw się nie powtarza to ja bym nic nie ruszał. Ja podchodzę do tego w taki sposób że na BMW mówi się często becia,beta, bunia itd. Więc jest to rodzaj żeński. A jak każda kobieta ma swoje humory i dni.
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Województwo: Wielkopolskie
A nie lepiej podłączyć pod komputer przez dobry interfejs (czyt. niekorzystający z Carsoftu etc.), żeby choć wstępnie się dowiedzieć, czy coś niedomaga?
PS1. Panowie, piszcie w j. polskim...
PS2. Proszę o poprawienie tytułu, na zgodny z regulaminem:
http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=17&t=3788
PS1. Panowie, piszcie w j. polskim...
PS2. Proszę o poprawienie tytułu, na zgodny z regulaminem:
http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=17&t=3788
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
rekrut81 - co innego usterka otwierania centralnego na mrozie a CO INNEGO unieruchomienie samochodu podczas jazdy czy brak reakcji na pedał gazu. Bądźmy poważni, zamek też mógłbym zignorować, jeśli nie miałbym czasu (chociaż ja zapewne bym to też zrobił
), ale nie takie cyrki z silnikiem.
Tak jak wojtek_blekitny radzi - podepnij się pod diagnostykę, sprawdź błędy. Do tego zwykły przegląd czy wszystkie węże są ok, czy nic nie cieknie, czy podpięte, czy paliwo jest (czy czasami nie okazało się, że jechałeś na rezerwie i pompa w baku jest padnięta przez co nie zasiliła w paliwo). A pierwsze co zrób jak wrócisz na forum - popraw temat. :]
Pozdrawiam.
Tak jak wojtek_blekitny radzi - podepnij się pod diagnostykę, sprawdź błędy. Do tego zwykły przegląd czy wszystkie węże są ok, czy nic nie cieknie, czy podpięte, czy paliwo jest (czy czasami nie okazało się, że jechałeś na rezerwie i pompa w baku jest padnięta przez co nie zasiliła w paliwo). A pierwsze co zrób jak wrócisz na forum - popraw temat. :]
Pozdrawiam.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!