carl0s pisze:siudku

Słucham Carlosiu? ;]
carl0s pisze:ponieważ z powodu popularności "ultrabiałego tjuningowego" koloru, w zasadzie nie są dostępne inne odcienie białego.

No w tym masz sporo racji - generalnie oczoje**e kolory z cyklu nie szybcy a wściekli są rozpowszechnione w całej szerokości naszego kraju i trudno o odmianę. Ale ja mam akurat możliwość kupić podobno "normalne" białe LED u siebie w mieście, albo na Alledrogo też widziałem "w odcieniu lekko niebieskim" bądź po prostu białe. :] Generalnie należy pamiętać, że dioda LED daje tak samo jak świetlówka - jaśniejszy, bardziej zimny i mniej naturalny dla oka odcień. Dlatego pytałem, czy ktoś próbował i ma jakieś odczucia.
carl0s pisze:Ja wiem, że nie używa się tych lampek non-stop, ale nawet kilka minut w tym świetle wywołuje u mnie reakcję alergiczną oka.
No właśnie jeśli chodzi o jupiterki, to u mnie często są używane podczas jazdy i dlatego mocno się zastanawiam nad ich wymianą, żeby nie zrobić sobie problemu. Bagażnik na pewno będzie zmieniony, tak samo schowek. Co do kabiny zastanowię się jak zobaczę efekty. Na pewno opiszę.
I tak oświetlenie zeszło na dalszy plan teraz, bo wczoraj doznałem wycieku oleju

leje wygląda na to z uszczelki pomiędzy podstawą a puszką filtra oleju. Na dodatek zimowy płyn z Biedronki rozsadził mi pompkę spryskiwaczy i mam brudną szybę cały czas, coś telepie metalowe podczas jazdy po dziurach w okolicach tylnego prawego błotnika jakby się urwało (jakaś blaszka, myślałem, półka czy coś), drzwi tylne zaczynają niedomagać na zawiasach (zastałe, trzeszczą przy otwieraniu i ciężko się zamykają), a lewe tylne hałasują na dziurach (tapicerka pewnie gdzieś), świszczy mi przetarta uszczelka drzwi kierowcy, urwał mi się termometr zewnętrzny, muszę zamontować w końcu pompkę ogrzewania i nowe mocowania elektrozaworów (stare "skręciłem" w spiralki

), trzeba wymienić filtr paliwa bo czeka na półce, a dopiero co wymieniłem świece. Maniana jakaś!
Pozdrawiam.