e46 320d 136km dziwne dpalanie ..
Moderator: Moderatorzy
- jedrek61
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
Re: e46 320d 136km dziwne dpalanie ..
może spróbuj założyć zaworek zwrotny na przewodzie zasilającym pompę wtryskową (gdzieś w necie czytałem o podobnym przypadku i to właśnie pomogło)
jędruś
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Re: e46 320d 136km dziwne dpalanie ..
Rozumiem, że problem jest jedynie przy odpalaniu i podczas jazdy nic się nie dzieje, a jak zgasisz i zapalisz też jest ok (próby powiedzmy bez przerwy od razu, przerwa 5sek i przerwa 30sek)?
To CR, tutaj znacznie rzadziej występuje problem z cofającym się paliwem niż w TDSach - ale to byś widział przy filtrze (OE przewód jest przeźroczysty, podczas odpalania jak ktoś by popatrzył to by widział bąbelki). Filtr w miarę świeży, paliwo pewne i powyżej połowy baku? Proponowałbym podskoczyć na komputer i sprawdzić czy nie ma błędów, bo czasami nie trzeba kombinować tylko będzie wiadomo od razu. Oprócz tego, może trywialne - ale jak świece?
Pzdr.
To CR, tutaj znacznie rzadziej występuje problem z cofającym się paliwem niż w TDSach - ale to byś widział przy filtrze (OE przewód jest przeźroczysty, podczas odpalania jak ktoś by popatrzył to by widział bąbelki). Filtr w miarę świeży, paliwo pewne i powyżej połowy baku? Proponowałbym podskoczyć na komputer i sprawdzić czy nie ma błędów, bo czasami nie trzeba kombinować tylko będzie wiadomo od razu. Oprócz tego, może trywialne - ale jak świece?
Pzdr.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!