Witam wszystkich forumowiczów, postanowilem sie zalogowac tutaj bo nie ogarniam
juz tematu z moim BMW, Opisze całą sytuacje i naprawde bardzo prosił bym o pomoc
bo nie mam juz nerwów na to ... ;/
a wiec od poczotku...
Mieszkam na stałe w Norwegii, moje BMW dostalem za darmo od znajomego Norwega,
chcial je zezlomowac bo przstawil mu sie rozrzad i silnik sie posypal...
stwierdziłem ze je wezme bo dobrze miec drugie auto w zapasie (jezdze Audi a6 2011)
Silnik wyciągnolem z kolegą i wyslalismy do Polski zeby naprawili wszystko co tam sie
posypalo... a wiec kompletny remont glowicy, nowe zawory, planowanie itd.
nowe piercienie kompletny rozrzad itd. takze cały remont kosztowal ponad 4000 zl z
transportem w tą i z powrotem. Podsumowujac, wszystko troche trwało, zadowolony ze silnik
wrocil montujemy to w aucie i co? nic... auto kreci kreci ale nie odpala, dodam ze
pompa wtryskowa tez byla uszczelniana, auto do serwisu tutaj w NO. auto w serwisie okolo
4 godzin, i dalej nie chodzi(koszt okolo 1600zl za podlaczenie pod kompa),
panowie stwierdzili ze to immo, no to wykrecilem komputer
kluczyk ews i wszystko do polski, wszystko fajnie immo sciagniete,wszystko wraca wkladam w auto i co? nic...
auto jezeli juz odpali to faluje jak szalone na obrotach plus ucina swiece zarowe
(do teraz kupilem juz 4 komplety,
kazdy po okolo 200zl w NO.) do tego ruch kierownicą lub otwarcie szyby auto gasnie, znowu serwis...
Panowie serwisanci teraz stwierdzili ze to pompa... wiec kupilem uzywke na allegro na 100% sprawna (500 zl)
pompa wlozona i do serwisu... w serwisie ustawienie pompy plus nowy przekaznik na swiece, czujnik temperatury(ten
co w blok wchodzi) plus swiece i robota 4000 zł !!! a auto odpala ale faluje na obrotach !!! dali mi tylko kartke z bledami i wyszlo ogolnie
jakis bląd w DDE i ze stacyjka jest ciachnieta raczej, to ja cyk telefon do Polski, co teraz... teraz kupilem komplet
Stacyjka-kluczyk-ews-komputer, wyciągniete z auta które na 100 chodziło wkladam wszystko podlączam aku, a tu brak kontrolek
od wtrysku swiec itd. auto nie kreci wogóle, w serwisie mi powiedzieli ze oni wezmą to BMW a dadzą mi znizke na nową 3ke
jezeli kupie u nich w salonie... ;/ naprawde nie ma tu mądrego mechanika, elektromechanika który by sie tem zajął,
chciałbym cos z tym autem wymyslec, bo juz naprawde nie chodzi o pieniądze ale o sam fakt ze to auto nie chodzi...
jezeli nic nie wymysle to oddam to auto na zlom bo przynajmniej nie bede myslał, DLACZEGO NIE ODPALA...
Takze panowie jezeli macie jakies pomysly co i jak to naprawde bylbym wdzieczny... sorry ze sie tak rozpisalem
ale chciałem napisac wszystko co i jak... Pozdrawiam Bartek
1,7 tds, nie odpala *masakra*
Moderator: Moderatorzy
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Re: 1,7 tds, nie odpala *masakra*
Taniej było by przesłać całe auto do sprawdzonego mechanika... szczególnie, że:
Z twojego opisu wynika mniej więcej tyle co nic...
Poza tym, że nie mając zbytniego pojęcia wymieniałeś co popadnie i jak popadnie, a należało zacząć od należytej diagnozy.
Przez telefon NIKT nie zrobi odpowiedniej diagnozy.
W ogóle co to znaczy, że ucina świece? nie widzę jak np. tłok mógł by kruszyć świecę... gaśnięcie i falowanie wskazuje na kompletnie złe dawkowanie paliwa... pompa na nowym silniku chociaż taki sam ma nastawnik jak na starym? i jak w aucie z którego kupiłeś komputer?
Z twojego opisu wynika mniej więcej tyle co nic...
Poza tym, że nie mając zbytniego pojęcia wymieniałeś co popadnie i jak popadnie, a należało zacząć od należytej diagnozy.
Przez telefon NIKT nie zrobi odpowiedniej diagnozy.
W ogóle co to znaczy, że ucina świece? nie widzę jak np. tłok mógł by kruszyć świecę... gaśnięcie i falowanie wskazuje na kompletnie złe dawkowanie paliwa... pompa na nowym silniku chociaż taki sam ma nastawnik jak na starym? i jak w aucie z którego kupiłeś komputer?
-
papwil
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 530d
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Re: 1,7 tds, nie odpala *masakra*
podejscie do tematu smiechu warte... po co sie zabierac za cos o czym nie ma sie zielonego pojecia tym bardziej ze z tego co piszesz stac Cie na to zeby zlecic to komus kto sie na tym zna i odebrac gotowe?! no i oczywiscie podpisuje sie pod postem ravena w calej rozciaglosci...