Witam wszystkich,mam problem dotyczący pompy wtryskowej(chyba),a mianowicie samochód gaśnie mi na ciepłym silniku na niskich obrotach,np. na światłach,nie ma problemu z odpalaniem na ciepłym,mały problem jest z odpalaniem na zimnym ale za ok. 3-4 razem odpala,mam do Was pytanie ,czy to jest wina pompy wtryskowej ? ewentualnie czy trzeba ją regenerować ? czy np. coś przestawić odpowietrzyć ? proszę o odpowiedź , może ewentualnie jeszcze wiecie gdzie mógłbym na prawić tą pompę ? ogólnie w mazowieckim, ale zależy mi na cenie więc może być po za mazowieckim,proszę o pomoc
pozdrawiam
E36 325 TDS PROBLEMY Z POMPÄ„
Moderator: Moderatorzy
-
@ctiv
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
Re: E36 325 TDS PROBLEMY Z POMPĄ
domyslam sie ze dawka paliwa i kżt wtrysku nie jest Ci znany, mogla Ci sie dawka rozjechac, szkoda wyciagac pompe, podepnij auto pod kompa najpierw i powiedz co wyszlo, sprawdz jeszcze czy na zimnym nie ma powietrza w wezyku paliwowym od filtra do pompy, jak jest to szukaj nieszczelnosci.
Czym się różni kierowca BMW od kierowcy Volkswagena? Dla kierowcy BMW Hektor to mityczny królewicz Trojański zaś dla właściciela VW, hektor to pole za domem.
DIS i INPA jak by ktos chcial przeswietlic auto z okragla wtyka
DIS i INPA jak by ktos chcial przeswietlic auto z okragla wtyka
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Swiece do wymiany albo do sprawdzenia przekaznik swiec, no i dawka do sprawdzenia. Skoro na cieplo pali dobrze, to raczej nie pompa. Zanim dostaniesz wrzodow ze stresu wymien swiece i podlacz sie pod kompa.
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
-
humanlife
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
Jeszcze sprawdził bym czy przypadkiem pod wtryskami paliwo nie leje (ostatnio miałem taki problem że na ciepłym palił na zimnym miał problem) okazało się że pod uszczelką wtrysk lał i łapał powietrze
-
grancz
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Podmień inny nastawnik i załóż nowe świece żarowe