Witam mam pytanie odnośnie podwójnego szyberdachu.
W moim przypadku dach się zatarł gdy był otwarty i trzeba było go zamknąć na siłę żeby nie przeciekał, silniczki się nie wyłączyły i objechały się linki które są napędzane silniczkami i tutaj moje pytanie czy da się wymienić same te linki czy trzeba cały dach ? jak się da wymienić same linki, jaki jest ich koszt i jaki jest koszt całego dachu ?
z góry dziekuję.
bmw 34-podwójny szyberdach
Moderator: Moderatorzy
-
nowik12512
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Zachodniopomorskie
Re: bmw 34-podwójny szyberdach
Jeśli pozrywałeś linki, to szykuj się na wymianę całości - z tego względu, że prowadnice linek są zintegrowane z ramą szyberdachu, to raz, dwa, to fakt, że nie istnieje procedura naprawcza - nie ma możliwości zdemontowania i zamontowania nowych linek, mało tego, nie ma nowych linek jako części zamienne. Ogólnie można się pobawić w jakąś domorosłą rzeźbę, ale to raczej kłopot. Lepiej kupić sprawny w sensie działający szyber, rozebrać do gołej ramy, umyć porządnie prowadnice i linki czymś co wypłucze stare smary i cały brud, zakonserwować nowymi środkami typu smary silikonowe, poskładać i cieszyć się działającym szybrem.
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
-
nowik12512
- Bywalec
aha a wiesz może ile trzeba mniej więcej wyłożyć za taki dach ? i czy można ściągnąć tą podsufitke z tego dachu bez sciagania dachu ? chodzi mi o te dwie płyty od wnetrza auta , bo zaczol materia z nich opadać
-
nowik12512
- Bywalec
okazało się zę slimaki nie sa objechane tylko cos z silniczkami . dowiedziałem się też ze do tyłu do nie dochodzi prad, czy są tam jakieś czujniki ?