Witam. Z 2 tygodnie temu miałem problemy z autem, stało sie mułowate ale mu przeszło. Postanowiłem zczytac błędy inpą i był jeden :
6 - AGR - REGELUNg
Wykasowałem błąd i było juz ok, nie pojawiał sie aż do dzisiaj.
Podczas jazdy zauważyłem że auto znowu straciło moc od dołu, na 3 biegu z noga w podłodze nie zamyka sie ekonomizer do końca, na 4 biegu z noga w podłodze stoi na 12 litrach i jest mułowaty. Podączyłem inpę i znowu błąd 6 AGR - REGELUNG, którego już nie idzie wykasować, wywala go od razu. Wężyki podcisnienia ok. EGR wyczyszczony, elektrozawór sterujący działa bo sprawdzałem na krótko, na wolnych obrotach elektrozawór nie dostaje napięcia i nie działa, dochodzi we wtyczce +12 V lecz nie ma jakby masy we wtyczce. Zdjełem tez wężyk od egr i powinien zaciągac powietrze czego nie robi I tu sie nasuwa pytanie co steruje tym elektrozaworem od EGR. Gdzie szukać przyczyny?
problem z EGR bmw e39 525 tds
Moderator: Moderatorzy
-
gyver7
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Re: problem z EGR bmw e39 525 tds
Dzisiaj też podłączyłem inpę i wyszło że przepływka nie działa. Po dodaniu gazu wartości przepływomierza stoją. Czy to ma ze sobą jakiś związek?
gyver7
-
gyver7
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Re: problem z EGR bmw e39 525 tds
Temat opanowany, jednak jak człowiek samemu nie dojdzie to sie nie nauczy. Wymiana przepływki na sprawną i po problemie, błędow brak.
gyver7