Witam, serwis zamontował mi już 2 z kolei pompę wtryskową (wszystkie używki ponoć w pełni sprawne) i silnik pali tak samo źle na ciepłym, czyli na jednej kręciłem 5-7 sekund po odpaleniu obroty też na jałowym falowały i spalanie pokazywał komp wyższe - średnio 10l w mieście i 1.0- 1.6 l/h, a na 2 ponoć najlepszej ciut dłużej kręciłem , lecz szybciej tak jak by akum był w pełni naładowany i nowy rozrusznik i spalanie w mieście ok. 8 l i 0.4- 0.8 l/h.
Gwarant pompy twierdzi, że u niego była igła i u mnie jest coś nie tak, a to może pompa paliwa (sprawna), wtryskiwacze (robione rok temu) no i rozrząd tyle,że zapłon na zimnym jest ok, ale nie na ciepłym.
Próbowałem podpiąć sterownik z omegi tds, ale nie pali i miga wtrysk, czy możliwe jest że mój komp był kiedyś zaprogramowany pod poprzednią pompę aby ta w miarę dobrze funkcjonowała, a teraz po wymianie pompy są problemy i czy jeżeli zmienię sterownik o takim samym numerze to w ogóle zapali bo mam immo czy trzeba jeszcze kodować ?
BMW E36 - sterownik silnika a pompa wtryskowa
Moderator: Moderatorzy
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Re: BMW E36 - sterownik silnika a pompa wtryskowa
Skup się na szybkości kręcenia.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
Mam jeszcze jedno pytanie - jako że nabyłem za grosze 2 sterownik silnika taki sam i takie same numery, ale muszę zrobić kodowanie (synchronizację) z EWS więc czy da się to zrobić za pomocą INPy.
-
Tomek 85
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
Spokojnie zrobisz to INPĄ zczytaj tylko ISN ze starego kompa,(bądź z modułu ews) i wklep w nowe DDE te same wartości.clubGRANT pisze:Mam jeszcze jedno pytanie - jako że nabyłem za grosze 2 sterownik silnika taki sam i takie same numery, ale muszę zrobić kodowanie (synchronizację) z EWS więc czy da się to zrobić za pomocą INPy.
ISN składa się z 4 znaków, po zczytaniu np. 28c wpisujesz 028c