zakupiłem chip i jestem więcej niż zadowolony chciałem mocny i auto się zmieniło nie do poznania teraz trzeba pomyśleć nad szpera bo troszkę mi koła przyczepność za często tracą
ogólnie po 500km jest wszystko ok przyspieszenia jeszcze nie sprawdzałem ale jakoś na dniach to sprawdze.
kopcenie w normie przed chip też czasami puściła mi dymka przy bucie.
FILMIK JAK JEDZIE http://www.youtube.com/watch?v=QwiPoqnU3qk
A TU PRZYSPIESZENIE NA 4 BIEGU http://www.youtube.com/watch?v=DKZcuGg3ynI
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 12:27 przez krisztof2000, łącznie zmieniany 1 raz.
WCZORAJ KOLEŚ 530D 184 KONIE TYLKO ZE NA AUTOMACIE NIE DOSZEDŁ MNIE I MÓWIŁ ZE CISNĄ NA MAX ZA MNĄ I ODCHODZIŁEM. 320D2002ROK 150KONI NA AUTOMACIE TO DALEKO Z TYŁU ZOSTAŁA. TEŻ NA MAX KOLEŚ CISNĄ.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 14:22 przez krisztof2000, łącznie zmieniany 1 raz.
krisztof2000 ,jak to się dzieje...jedziesz np.140km/h i obroty Ci spadają do ok.700rpm? Trwa to trochę długo. I tak kilka razy przy większych prędkościach?
To i ja się pochwalę chipem od Bagor, . Zrobil mi chipa do 525td 115 km. Teraz mam gdzieś ok 150. Sprawuję się wyśmienicie, ciągnie od samego dołu. Teraz czuję wciska mnie w fotel. nie sprawdzałem ile pali ale po ekonomizeże widać że tyle samo lub ciut mniej. Swietna sprawa BMW odżyło. Wszystkim polecam.
bmw e34 525tds kombi automat 95rok jak dostało chip to jakoś odżyło czuć w fotelu . a chip był tylko na 25 koni zrobiony bo auto ma 370tys na budziku. wiec nie chciałem szaleć z mocą. spalanie też trochę spadło przy spokojnej jeździe.
teraz czekam jeszcze na dwie sztuki dla znajomych do e34 i e39 3.0d
PS swoim po chip od Bagora zrobiłem już 2,5tys i auto lata. tylko jakoś dziwnie opony tylne sie szybko zużywają a i ponad 220 jedzie i jeszcze się buja:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, 12:26 przez krisztof2000, łącznie zmieniany 2 razy.
biegi wrzuca tak samo nic się nie zmieniło tylko przyspieszenie no i mniej trzeba butować przy wyprzedzaniu bo ładnie ciągnie na niższych obrotach. a i też byłem w szoku jak automata bokiem stawia na asfalcie
trochę zakopci ale tylko jak masz w podłogę. ja nie mam kata wiec też jest to częściowo wina tego.
siema, niestety nie byłem na hamowni, może jak będzie jakiś wiekszy przypływ gotówki to założe starego czipa i sprawdze, a później to samo z nowym. Jak pierwszy raz się przejechałem na nowym czipie (+25KM) to auto zmieniło się nie do poznania. Po pierwsze lepiej wchodzi na obroty, a co za tym idzie szybciej się zbiera, ciągnie dobrze aż do 5000obr, czas do setki nieporównywalnie lepszy, ale niestety też jeszcze nie zmierzony. Jeśli chodzi o spalanie to przy spokojnym stylu jazdy nie zmienia się, ale jak ciągle go butujesz do 5000 (co na początku zdarzało mi się często - teraz już się uspokoiłem) to wiadomo że wciąga więcej, ale ile to ciężko mi powiedzieć. pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłem.
ps. w olsztynie na hamowni chiptuning mojego auta kosztowałby 1500zł
długo juz na nim jeździsz
mi gość z tej hamowni powiedział ze kiedyś miał klienta z tym silnikiem skasować go musiał
1100złotówek a wyciągnęli zaledwie 7 koników dlatego dość sceptycznie jestem do tego nastawiony oprócz tego trochę mnie nastraszył ze różne rzeczy potrafią sie dziać z po chipie między innymi uszkodzony komp turbina ogólnie elektryka i elektronika jak to on nazwał po nieprofesjonalnym tuningu ale chyba sie zdecyduje
ja jestem zadowolony z efektu mam ten chip niedługo, coś koło miesiąca. zobaczymy jak to się sprawdzi na dłuższą metę. najlepiej pogadaj z bagorem, on się zna na rzeczy i wszystko ci wyjaśni. w kazdym razie ja jestem zadowolony, bo bardzo odmuliło to moją bume. pozdrawiam
Jestem kolejnym zadowolonym posiadaczem chipa od bagora. Autko zmienilo sie nie do poznania. Zaoszczedzilem sporo kasy. Teraz kolejny wydatek to lepsze hamulce
to i ja sie pochwale wirusem od czarodzieja bagora i pomimo sceptycznego podejścia zakupiłem założyłem i..... jeżdżę jest dobrze efekt odczuwalny nie wiem jaki przyrost ale autko ciągnie zdecydowanie lepiej, w najbliższym czasie wizyta na hamowni i sie okaże o ile
Bagor, czy dotarły moje wiadomości wysłane do Ciebie na PW ?
Interesują mnie także opinie, czy zastosowanie chipa ma jakiś niekorzystny wpływ na prace i żywotność automatycznej skrzyni biegów (w moim przypadku 5HP-18 ).