[E34] Tylna wycieraczka - Touring

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pizdys
Świeżak
Świeżak
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Dolnośląskie

[E34] Tylna wycieraczka - Touring

Post autor: pizdys »

rozmawialem dzisiaj ze specjalista od BMW i twierdzi, ze przyczyna tego problemu jest ten moduł (pod siedzeniem), mam to miec w przyszlym tygodniu wiec bede wiedzial czy to to, choc nie wydaje mi sie :/ ale ponoc on wie lepiej...zobaczymy, bede raportowal !!! poki co tyle wiem...

Obrazek

Obrazek

a ten drugi moduł o ktory pytasz jest równolegle za filtrem kabinowym (ten przy nogach z przodu) jest na trzy wtyczki ale nie ma on nic wspolnego z wycieraczkami bo odlaczylem go i nic sie nie zmienilo...oswietlenie nadal bylo, nawiewy tez (z tego co wiem on jest od klimatyzacji)

EDIT:

Niestety to nie pomoglo, badam dalej .. stawiam nadal na moj tranzystorek w niebieskim przekazniku z tylu

i jeszcze do tego mnie jakis CWEL przerysowal dzisiaj pod sklepem!!! w UK po ADSA!!! nerwy mi puszczaja!!!

Obrazek

Obrazek

ps: wiem ze to offtop ale moze mniej boli jak to napisze... :roll:

EDIT 12-02-2010:

w ty tygodniu bede mial ten przekaznik :D bede informowal mam nadzieje ze to to :)

EDIT 08-03-2010:

Dobra informacja, Wycieraczka tylna juz dziala!!! to byl ten niebieski przekaznik z tylu w prawym boku!!!
dalem za niego na allegro 30zł (uzywany, ale jest ok)!!! mialem identyczny problem wiec u ciebie bedzie to samo :D
wiec nie sa to zadne przewody, moduly komfortu, silnik, czy manetka przy kierownicy wystarczy wymienic ten przekaznik i po sprawie (no chyba ze jutro znowu przestanie dzialac - tz zacznie latac sobie przez ok 30sek po czym stanie byle gdzie... :lol: ) ale bawilem sie z 10minut i bylo/jest ok!!!
Obrazek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ