Problem z E38 2.5TDS brak mocy, 120km/h max w minute...

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

Adam_E34
Bywalec

Post autor: Adam_E34 »

a powiedz mi czy turbo pompuje caly czas?
lacha
Świeżak
Świeżak

Post autor: lacha »

tak, turbo dziala caly czas poprawnie, oczywiscie jesli auto nie ma mocy to slabiej piszczy, a jesli ma moc to dziala tak jak powinno. Sprawdzane na neutralu ;p

[ Dodano: Sro Wrz 24, 2008 6:56 pm ]
Boeing732 pisze:To znaczy ze juz masz pompe do remontu? :cool:
Umnie brak mocy był spowodowany nieszczelnym przewodem podcisnienia(idzie od jakiegos zaworu ) podłaczony jest pod kolektorem dlotowym, wymieniłem na nowy i zapomniałem o problemie
Raczej nie, poniewaz te objawy to najprawdopodobniej wielki zbieg okolicznosc... teraz juz tak nie ma... raz ma moc raz nie... i to nie jest zalezne od temp. silnika poprostu raz ma moc raz nie...

[ Dodano: Nie Wrz 28, 2008 9:08 pm ]
co robic ? POMOCY !!
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Kolega Ci podesłał adres w Opolu... :cool:
aro1
Świeżak
Świeżak

Post autor: aro1 »

siema . mam odpowiedz dla pytającego kolegi jezeli na komputerze wyświetla ci sie błąd ( EINSPRITZANLAGE) czyli błąd układu wtryskowego . Masz kolego do wymiany nastawnik sterownik pompy wtryskowej. miałem taki sam problem i mój mechanik z tym bez problemu sobie poradził:D aa i oczywiscie sztuką jest znalezc dobry uzywany nastawnik
mani210
Bywalec
Seria: E46
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 320d
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: mani210 »

Ja mam cos podobnego w mojej e39 tds z tym ze teraz to od kilku dni nie mam mocy.
Bylem pod kompem pokazalo blad egr sprawdzalem czyscilem podmienialem odlaczylem go nawet i tak i tak to nic nie dalo.
Sprawdzalem pompe w zbiorniku czy nie ma syfu na sitku ktos mnie kieruje ku przeplywce musze to tez sprawdzic hmmm nie wiem nie mam pomyslow.

Dodano: Nie Lut 28, 2010 9:49 am

komp nic nie pokazal wszystko ok.
Mechanik z dlugiej gosliny stwierdzil,ze mam nieszczelna pompe i to stad ma sie brac ten brak mocy.
Stwierdzil,ze trzzeba ja uszczelnic ale czt to cos da. :szok: :zdziwko:

Dodano: Pon Mar 15, 2010 8:45 am

Pompe do regeneracji czy uzuwana ?? Jak remont to w jakich cenach sie to rysuje i czy zna ktos kogos z poznania komu mozna by powierzyc taka pompe i spac spokojnie.

Dodano: Wto Mar 23, 2010 7:58 am

Gdyby to komus kiedys pomoglo to ja osboiscie uszczelnilem pompe bo lecialo z niej odpalac nadal kiepsko odpala ale to chyba nie do konca wina pompy bo cisnienie ma i pompiarz mowil "ze jest ladna tzn w dobrym stanie"
A jezeli chodzi o brak mocy to odlaczylem kabel od przeplywki i jak reka odjol nie muli nie przerywa wkreca sie jak na obroty nie dymi.
Jak by ktos mial problem z tds-em z Poznania to zapraszam mam kogos kto w dobrych cenach a wrecz smiesznych naprawi badz wymieni taka pompe.

Dodano: Wto Mar 23, 2010 7:59 am

:D Gdyby to komus kiedys pomoglo to ja osboiscie uszczelnilem pompe bo lecialo z niej odpalac nadal kiepsko odpala ale to chyba nie do konca wina pompy bo cisnienie ma i pompiarz mowil "ze jest ladna tzn w dobrym stanie"
A jezeli chodzi o brak mocy to odlaczylem kabel od przeplywki i jak reka odjol nie muli nie przerywa wkreca sie jak na obroty nie dymi.
Jak by ktos mial problem z tds-em z Poznania to zapraszam mam kogos kto w dobrych cenach a wrecz smiesznych naprawi badz wymieni taka pompe.
mam ///Moc, mam ///Moc, mam ///Moc,
ODPOWIEDZ