Tomek 85 pisze:I to właśnie mnie przekonało żeby nie kupować tego najmocniejszego programu u Bagora był na 1 kości z tego co pisał.
Pytałeś mnie czy ogólnie w TDS-ach zmienia się jedną czy dwie kości. Ja odpisałem, że przeważnie jedną. Choć w niektórych sterownikach zmienia się mapy w drugiej kości, ale to już zależy od sterownika/softu.
Mogę załatwić jaki przyrost kto chce. Każdy może mieć indywidualny przyrost.
Ja proponowałem "mocny" przyrost, a nie najmocniejszy. To po pierwsze. Po drugie - dlaczego kupiłeś soft też na jednej kości? I to jeszcze z większym przyrostem niż ja proponowałem.
Tomek 85 pisze:Kolego Bagor weź na wstrzymanie,
przeczytaj temat od spodu jeszcze w dziale TURBO i dowiesz się co chciałem uzyskać.
Pisałeś mi na PW, że chciałeś uzyskać maksymalny przyrost bez wpływu na obciążenie osprzętu. Pisałeś o 30-40KM. I taki przyrost obiecał Ci ten koleś. Ale modyfikując tylko JEDNĄ mapę, taki przyrost jest nierealny.
Tomek 85 pisze:Prosiłem o sumy kontrolne / nic.
Nie wiesz w ogóle o co chodzi z sumami kontrolnymi, bo zadałeś bezsensowne pytanie. Przecież to jest najprostsza sprawa. Jest to pokazane jak dla laika (np. w WinOLS). Wrzucasz plik i masz pokazany checksum. Tym pytaniem pokazałeś, że nie wiesz zupełnie o co chodzi.
Oto suma kontrolna: 8 Bit sum: 2B00
Tomek 85 pisze:Tak jak na bmw-klub udzielasz wymijających odpowiedzi, co nie wiesz omijasz wielkim łukiem.
Gdzie udzielałem wymijających odpowiedzi? Podaj choć jeden przykład

Tutaj wszyscy mogą zobaczyć moje wypowiedzi (oraz opinie o chipach ode mnie):
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 446#558446
Nie ma tam rzeczy, których bym nie wiedział.
Tomek 85 pisze:Wiem że chcesz sprzedać swoje ale ja tego nie kupuje!
To ciekawe, bo chciałeś ode mnie kupić. Podałeś mi nawet numery ECU i softu.
PS, pokaż screen z tego programu, w którym sprawdzałeś mapy

Nie unikaj odpowiedzi.
[ Dodano: Wto Lut 10, 2009 7:42 pm ]
tdserek pisze:jezeli to co dostalem na maila jest twoim programem to zarowno mozna bylo by dac rezystor w pewnie miejsce i mialbys taki sam efekt:d
To samo właśnie od dłuższego próbuję mu wytłumaczyć. Ten jego tuning działa właśnie na zasadzie boxa, rezystora. Ciekawe kiedy to pojmie.