no czekaj bo mi nie odpowiedziales w koncu albo ja miedzy wierszami nie doczytałembartwroobel pisze:Zacznę od tego, że podłączanie tds'a do kedifa to gwarancja kupy nerwów. Mam ten interfejs w robocie. Daje wyłącznie możliwość odczytu i kasowania usterek (i czasem potrafi wymyślać totalne bzdury) oraz live data i to tylko dobrze idzie z dde 2.2. Co prawda łączy się i czyta też dde 2.1, ale jest tak tragiczne opóźnienie, że ustawienie dawki czy kąta wtrysku to jeden wkur... Próbowałem kiedyś poczytać e36 z 1993 roku to tylko połączył się z poduszką, a i tak bez możliwości skasowania błędów. Wracając do twojego pytania to kolorowe adaptery nie są potrzebne do łączenia z silnikami i większością sterowników do ok. 2000 roku. ogólnie to do aut po 2000r. cedif sie nadaje. Dobrze radzi sobie z francuzami i grupą VAG (nawet starszymi). Wszystkie informacje co do adapterów są na stronie producenta, choć lista obsługiwanych sterowników jest mocno przesadzona (nie ma znaczenia, że sterownik jest na liście, bo i tak się nie łączy).
to majac lapka z programem co mi potrzebne oprócz kabla?
ja mam auto 2001r wiec by pasiło z tego co piszesz, potrzebuje to do prywatnego uzytku tylko dla siebie