e34 - wymiana silnika z m51 na CR
Moderator: Moderatorzy
-
chemola
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Opolskie
Re: e34 - wymiana silnika z m51 na CR
problem w tym jaki układ napędowy tam włożyć wychodząc od skrzyni? zeby był mocniejszy od oryginalnego 2.5tds
- raven_1983
- Ekspert

- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Chemola - jeśli kolega zrobi ci silnik 3.5l pojemności w dieslu to nie martw się... przeniesienie napędu ogarnie w ramach przerwy na kawę.
-
papwil
- Bywalec Gadulec
- Model: 530d
- Rocznik: 1993
heh no racja...
szkoda ze przez takich ludzi ten temat jak i prawie cale forum jest zasmiecane i staje sie bezuzyteczne ani nawet nie mozna normalnie porozmiawiac
Jeszcze nie probowalem sie z tym V8, mysle ze mnie lyknie ale nie zmiazdzy.
szkoda ze przez takich ludzi ten temat jak i prawie cale forum jest zasmiecane i staje sie bezuzyteczne ani nawet nie mozna normalnie porozmiawiac
niedawno zlapalem sie z kolega e39 530iA 231KM i powiem tak... nie bylo w ogole tematu. przepasc ogromna, odchodzilem na kazdym biegu. Wynik wielokrotnie powtarzany. A e39 napewno bylo w 100% sprawne bo bardzo dobrze znalem samochod i wlasciciela a ja jeszcze mialem wtedy stary lekko zdlawiony wydech, teraz jest porzadna kwasowka od samej turbiny. Ciezko mu bylo przelknac porazke i tydzien po tym jak dostal baty zmienil samochod na e39 540i w manualuGuLuN pisze:Zadowalające to są na pewno tylko zastanawia mnie czy można e34 zaskoczyć benzynę typu e39 528
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Rocznik: 1994
- Województwo: Wielkopolskie
Papwil, ile wynosi masa auta w obecnym składzie (E34, 3.0d i skrzynia 6b jak pamiętam)?
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
-
papwil
- Bywalec Gadulec
- Model: 530d
- Rocznik: 1993
m57 to jest mniej wiecej ten sam ciezar co m51, nie ma roznicy ktora moglaby miec znaczenie. skrzynia 6b jest ciezsza od 5b nie wiem o ile bo nie wazylem, nie mialo to dla mnie znaczenia. tak samo calego auta nie wazylem jeszcze ale to tez nie da pogladu na "mase przekladki" bo wplyw na to ma wiele czynnikow jak chociazby obecnosc klimatyzacji, sportsitzy w pradzie, audio i wielu innych mniejszych czynnikow.