Jakby mi bumier palil 3 sekundy chyba bym go "spalil" ;D To nie polonez, maluch i inne toczydla. SPRAWNY pali "na dotyk" zimny... a tym bardziej jak cieply.
Jeżeli ci tak pali to gratuluje autka - na dotyk, z tym że ten do musi trwać cała pracę - jest to co najmniej raz przekręcony silnik - a na zimnym to nie mów, bo wystarczy na dwoże -5 stopni samochód postoi z 40 min. i na dotyk ci już nie zapali bo nawet świece mu nie podgżeje. Mondeo z 93 roku,(1,8 td - 380000) paliło mi też "na dotyk" tylko ford ma cały czas świece podgrzewane, a BMW nie więc nie wierze jak ktoś mówi że dosłownie na dotyk
tym bardziej że tego chyba nikt nie liczy. łańcuch powinno się go wyminic co ok. 200000 - a tak dla twojej ciekawostki - to rozrząd w poprzednim BMW przestawił mi się od nie wymienionego
oleju silnikowego a łańcuch był wymieniany jakieś 50000 wcześniej i też gorzej odpalał (również odrazu miała to być pompa)
PS napisałem 2-3 sek
Ja natomiast gratuluje autka palącego na dotyk - a swojego i tak nie spale! (a poprzedniego sprzedałem) czytaj dokładniej
W temacie wyraziłem swoje zdanie i twoje też szanuje Bo twoją bunie bardzo bym chciał zobaczyć jak odpala na dotyk (i ile ma przebiegu)