Witam.
Kiedyś miałem problem z odpalaniem auta, gdy było mało paliwa w baku. Wymieniłem pompke i to było powodem. Było to jakoś 3 miesiące temu. Teraz jednak mam podobny problem, lecz pompka napewno pracuje, a przy małej ilości paliwa (20-30l) przy odpalaniu w wężyku od paliwa przy filtrze pojawiaja się znaczna ilość bąbelków powietrza. Gdy zaleje auto do pełna problem nagle znika, odpala dobrze i powietrza w przewodach niema.
Skąd może być to powietrze? Gdy pompka pracuje wadliwie też mogą być pęcherze powietrza?
[E34] Problemy z odpalaniem i zapowietrzony wąż paliwa
Moderator: Moderatorzy
-
patryksrem
- Świeżak

-
patryksrem
- Świeżak

Ciągnął. Po wymiane filtrów i oleju zauważyłem bąbelki powietrza w przewodzie i ciężko zapalał. Później po wymianie filtra paliwa poniżej 30 litrów w zbiorniku gasł. Jak wymieniłem pompke paliwa w baku wszystko sie skończyło i śmiga dalejDahaka pisze:patryksrem, a też ciągnął tobie powietrze? bo mi przy wcześniejszej awarii pompki chyba nie.
-
aadriaano
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Podkarpackie
Problem z odpaleniem
Nabyłem ostatnio drugiego tds-a i mam z nim mały problem... Bm-ka nie chce zapalić jak jest zimny silnik w wężyku widać bulki powietrza.. Czy to tez jest pompka??
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
było wielokrotnie.
szukaj
szukaj