[E39] Mruczy przy Klimatroniku !!

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

cepter24pna
Świeżak
Świeżak

[E39] Mruczy przy Klimatroniku !!

Post autor: cepter24pna »

Witam mam dziwny objaw ! gdy auto stoi nie zapalone lub zapalone obojetnie jak i kiedy to mi z tych malutkich wylocikow pod kliamatronikiem wydaje dziwne dzwieki tak jak by cos mruczyło !! wie ktos co to moze byc !?
Pavlick
Bywalec

Post autor: Pavlick »

Cały czas czy po chwili przestaje?
Jeśli przestaje to elektrozawory od regulacji temperatury. Jesli nie - tez ;-) jest to ściśle powiązane z czujnikiem(kami) temperatury wnętrza.
Pozdrawiam
Q.
cepter24pna
Świeżak
Świeżak

Post autor: cepter24pna »

cały czas własnie !! nie przestaje !! a powiedz mi jaki koszt i czy kazdy elektromechanik mi to moze zrobic !?!! :D:D
Zbych
Bywalec

Post autor: Zbych »

to mruczy wentylatorek klimatronika /dmucha na czujke temp.wewn. i chlodzi uklad elektroniczny/sprubuj przedmuchac przez te te kratki sprezonym powietrzem / tam sie odklada kurz/ a ja to nie pomoze to do elektronika do naprawy....nie pamietam jak to sie nazywa...to jest drobna rzecz i do naprawienia :mrgreen:
rudy 102
Bywalec

Post autor: rudy 102 »

ja bym stawiał na kota nie znam nic innego co by mruczało......no chyba ze zona :grin:
kazio1919
Bywalec
Seria: E46
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 320d
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Łódzkie

Post autor: kazio1919 »

rudy 102 pisze:kota nie znam nic innego co by mruczało......no chyba ze zona
he he dobre :) Zbych ma racje ! po wyjęciu kluczyka ze stacyjki po kilku minutach wentylatorek przestaje dizałac
ODPOWIEDZ