Witam !! Mam od dawna problem z tylynymi szybami !! jak kupiłem mego TDS-a tak sie nie otwieraja szyby !! podobno jakas płytka sterujaca na elektryce sie spaliła czy to jest prawda !? ile taka płytak moze kosztowac i czy zwykły elektromechanik mi to moze zrobic !? jaki koszt !? dzieki z góry pozdro !
bo przednie szyby mi działaja normalnie !! tylko sam tył sie nie otwiera ! hmm.. zbyt wielki zbiek okolicznosci wydaje mi sie ze by akurat dwa silniczki padły z tyłu ! hmm ale dzieka za rade sprawdze tez ! pzdr
Sprawa może być bardziej prozaiczna niż się może zdawać, spotkałem się z tym w kolegi grand vitara, w rajchu ktoś dużo jeździł z dziećmi, wiadomo jak dzieci. Dla ich bezpieczeństwa zostały odłączone kostki od silniczków w tylnych drzwiach, wystarczyło podpiąć i wszystko śmigało.
wiem koledzy ze jest blokada szyb tylnych na panelu od kierowcy ale niestety tez nie to ;] spróbuje jak kolega napisał ! czyli sprawdze te kostki no a jak nie to chyba tez stawiam na moduł komfortu ! chociaz przyznam szczerze ze nie słychac silniczkow jak pracuja !! hmm... piszcie dalej bo widze ze opcji moze byc wiele a niechce sie ładowac w koszta ! dzieka PZDR
Witam Kolegów, mam ten sam problem z tylnymi szybami, obie sie nie otwierają.Jak naciskam na włącznik szyb to słychać cyknięcie a szyba sie nie otwiera.Gdzie znajduje sie w aucie ten moduł konfortu? prosze o info.
Czasem mi się nie otwiera szyba od str.kierowcy.Rozkręcłem boczek i nic nie znalazłem,co by wskazywało na przyczynę.Jednak po stuknięciu rękojeścią śrubokręta w silniczek szyba poszła w dół.Od tego czasu, gdy tylko się zatnie(rzadko się zdarza),uderzam pięścią w tapicerkę drzwi i znów spokój na jakiś czas.