Ramki pod tablice

Miejsce gdzie można zgłaszać błędy oraz propozycje związane z portalem.
Problemy z logowaniem, rejestracją, obsługą - dział techniczny!

Moderator: Moderatorzy

Chcialbys ramke klubowa pod tablicami w swoim TDSie? ;D

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 2005
Województwo: Śląskie

Post autor: Deacon »

papwil, moim zdaniem za malo chetnych bedzie, zeby robic rami i zeby to wyszlo w miare tanio. musilo by byc ok 50 chetnych.
papwil
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 530d
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: papwil »

tak, jak napisalem. jesli chodzi o mnie, w przypadku kiedy mam pewnosc ze ktos mi oferuje solidne i ladne ramki to moge dac i 30zl za komplet. to ciagle nie jest majatek. wiecej gadania jest o tym na forum niz problem jest wart. mysle ze jesli bylaby juz taka sytuacja, ze mam ramki i naklejki, robie zdjęcie, mowie to kosztuje tyle i tyle to znalazloby sie kilku chetnych wiecej. tylko tak jak mowie, musze miec pewnosc ze nie bedzie takiej sytuacji, ze kupie to wszystko i wtedy wszyscy mi powiedza zebym bujal sie na bambus banany prostowac, bo jestem zdziercą bo nie sprzedaje po kosztach... moge sie zorientowac, pewnie najwczesniej na jutro ile by u mnie kosztowaly takie ramki i nalepki, przedstawic projekt i wtedy wszystko bedzie zalezalo od waszych opinii, czy bedzie to raczej "moge tyle zaplacic" czy "bujaj sie chlopak"
Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz

nie licz na to, ze ktos ci da 30zl za ramki. sam bym tyle nie dal bo dla mnie to zwykla ramka :)
ale walczcie, probujcie :)
bes_pieczniq
Bywalec Gadulec
Seria: E39
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: bes_pieczniq »

ogolnie ramki mi są potrzebne ale faktycznie jezeli to ma kosztowac 30zł tylko dlatego ze jest napisane BMW na ramce to raczej cieżko to widze.... nikt nie zwraca uwagi co kto ma na ramce napisane... mój tata jeździ mazdą 2 lata a ja dopiero 3 dni temu zauwazylem ze ma napisane na ramce "nie kradnij go, on jest kradziony" :D :D ... jesli cena bedzie normalna to ok, a taj to tez jestem za naklejkami... a 300zł podzielic na 50 to wychodzi 6zl wiec czemu maja kosztowac 30 ;> ? :?:
papwil
Bywalec Gadulec

Nie powiedzialem ze beda kosztowac 30zł. Napewno nie beda kosztowac 6zł. Po pierwsze ramki 2 kolorowe (niebieski + bialy; na czarnym tle) solidne nie kosztuja 300zl za 100szt. Po drugie nie mozna liczyc ze zejdzie mi wszystkie 50kpl. musze tak kombinowac zeby po 20-25 (z tego ilu chetnych jest jak widac, reszta moze zejdzie w ciagu kilku lat, jesli w ogole) wyjsc na zero. i tak to jest jakies ryzyko i fatyga. Po trzecie nie nalegam i jesli wam nie odpowiada to nie i koniec tematu. Powodzenia zycze temu kto kupi tandete w jednym kolorze 100szt za 300zl i bedzie sprzedawac po kosztach. Wtedy ja sie raczej nie skusze zeby to kupic...
Ostatnio zmieniony 04 mar 2009, 9:57 przez papwil, łącznie zmieniany 1 raz.
bes_pieczniq
Bywalec Gadulec

ktos tam mowil 50szt za 300zł a nie 100... a drugie najpierw mówisz ze nikt nie powiedzial ze beda kosztowac 30zł a dwa zdania poźniej ze cena bedzie 25-30zł:D:D ale nie wazne, ja moge zaplacic 30zł tylko ze raczej malo kto sie zdecyduje kupic ramki za 30zł jesli nie ma nawet projektu... troche konkretów i sie chetni znajda ;) pozdrowki;)
papwil
Bywalec Gadulec

bes_pieczniq pisze:najpierw mówisz ze nikt nie powiedzial ze beda kosztowac 30zł a dwa zdania poźniej ze cena bedzie 25-30zł:D:D ale nie wazne
To znajdz mi gdzie tak napisalem.
bes_pieczniq pisze:ktos tam mowil 50szt za 300zł a nie 100...
karol-lolek pisze:u mnie koleś w mieście za zrobienie 100ramek czyli 50 kompletów woła 300zł
Mowil, mowil, kolego, troszke uwazniej trzeba czytac.

Odrobina konkretów:
Ramki moga byc 2 kolorowe. Plastkik czarny, napis bialy i znaczki BMW bialo-niebieskie.
Cena: 22zł komplet + 11zł kazda kolejna sztuka (oczywiscie plus koszty przesyłki)
Projekt: bedzie jak poznam wasze opinie i propozycje. Moje sa takie:
1) <znaczek BMW> BMW-TDS.pl <znaczek BMW> FREUDE AM DIESEL-FAHREN <znaczek BMW>
2) <znaczek BMW> BMW-TDS.pl <znaczek BMW> FORUM UŻYTKOWNIKÓW BMW Z SILNIKIEM TDS <znaczek BMW>
3) <znaczek BMW> BMW-TDS.pl <znaczek BMW> FORUM UŻYTKOWNIKÓW BMW TDS znaczek BMW>

Ja osobiscie jestem za opcja 1. Moge się tez rozejrzec za naklejkami, zeby zrobic wszystko za jednym zamachem, nie placic za przesylke 2 razy itp.
bes_pieczniq
Bywalec Gadulec

papwil pisze:Nie powiedzialem ze beda kosztowac 30zł.(...) musze tak kombinowac zeby po 20-25
raczej nie duza różnica zwazywszy ze cena kompletu to 6zł... ale niewazne... po drugie mozna wejsc na http://allegro.pl/item568384165_ramka_r ... klama.html zadzwonic do pana zapytac ile by policzyl jesli wzieli bysmy 30szt , kazdy moze sobie wymyslic jaki napis chce i tylko sie zajac wysylka... zero stresu ... zreszta ja juz sie nie wtracam :P jak narazie widac 12 chetnych, czyli okolo 24 ramki... juz widac ze nie oplaca sie tego robic:/
Ostatnio zmieniony 04 mar 2009, 16:29 przez bes_pieczniq, łącznie zmieniany 1 raz.
papwil
Bywalec Gadulec

to ja tez juz sie nie udzielam. nie mam zadnego parcia zeby sie tym zajmowac. w kwestii formalnej myslalem ze to jasne ze z kontekstu chodzi mi o to zeby po 20-25kpl sprzedanych wyjsc na 0 a nie o cene za kpl.
bes_pieczniq
Bywalec Gadulec

ale jak niemowie ze nie masz sie tym zajmowac... tylko ze nie bedzie zbyt wielu chetnych zeby placic 25zł za komplet... skoro cena za komplet wychodzi 6... dlatego tez mowie ze mozna znaleźć kogos kto zrobi tyle ramek ile bedzie potrzeba i po najnizszych kosztach kazdy sobie kupi... a nie placic niepotrzebnie ... zreszta niewazne... temat ciagnie sie od maja i ciagle stoi w miejscu...
papwil
Bywalec Gadulec

nawiasem mowiac zdecydowanie nie wychodzi 6zl za komplet ale mniejsza z tym. same koszty sa wieksze. sprobuje sie jutro dogadac z gosciem od dobrych ramek odnosnie mniejszej ilosci ramek i wtedy cena moglaby spac dosc znacznie do 14-16zl/komplet.
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec
Rocznik: 1998
Województwo: Podlaskie

Post autor: marcellchen »

papwil, a co z naklejkami ??
Obrazek
papwil
Bywalec Gadulec

Naklejki beda takie jak w zalaczniku, przezroczyste. Podajcie mi tylko o jakich wymiarach mam rozmawiac. Jutro postaram sie dowiedziec jakis konkretow.

[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 11:06 pm ]
u mnie sie nie pokazuje obrazek ale po kliknieciu dziala
Ostatnio zmieniony 04 mar 2009, 23:05 przez papwil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec

papwil, no mi sie podoba :P hehe juz je chce :P :cool:
Obrazek
papwil
Bywalec Gadulec

celujemy w to zeby poprzyklejac je na malych okienkach tylnych drzwi. jesli to dojdzie do skutku to jawor ma je za free z okazji tego ze zrobil projekt (;
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec

papwil, a moze nakejac je bedziemy na otwieranej szybie od drzwi tylnich ?? wtedy moglyby byc deko szersze ...
Obrazek
papwil
Bywalec Gadulec

wlasnie chodzi o to zeby byla dosc mala, zgrabna ale tez zauwazalna. byla juz o tym dyskusja w innym temacie i doszlismy do wniosku ze male okienko to idealne miejsce na klubowa naklejke.
Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz

naklejka na mala szybke tylnych drzwi jak najbardziej OK :) ja chce :)
papwil
Bywalec Gadulec

zalaczam jeszcze raz to logo, tym razem juz jpg. pierwsze jest z marginesem a drugie bez. wg moich skromnych obliczen jesli chodzi o proporcje (gdzie h to oczywiscie wysokosc naklejki) to w wersji z marginesem szerokosc wynosi 3,6h a bez marginesu 4,17h. moj tds stoi w boschu teraz i nie bardzo moge przymierzyc, moze zlapie jakies zaparkowane e34 i podejde do niego z linijka zeby wyobrazic sobie jak to bedzie wygladac i jaki rozmiar bedzie dobry (;
Ostatnio zmieniony 04 mar 2009, 23:44 przez papwil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec

papwil, ale kolorowe byly ladniejsze, wiesz ?? no i nie zapomnij ze nie tylko e34 i e39 mialy silniki TDS i TD .... bo e36 tez mialo takiego farta i dostalo silniki TDS i TD .... wiec rozmiar musi byc brany pod wszystkie te modele bo nie zamierzam nic przycinac
Obrazek
ODPOWIEDZ