dzisiaj zajrzałem pod samochód okazało sie jest dziura w tłumiku środkowym i końcowym
jaki wybrać ? chce unikąć jakiejs tandety bo to potem uchwyty nie pasują albo dotyka do podwozia i brzęczy samochód głosniej pracuje
jakiej firmy wybrac a kto produkował oryginał do e34 ?
i co zrrobic z katalizatorem?
e34 układ wydechowy do wymiany
Moderator: Moderatorzy
-
Tomek 85
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
Kolego na dobrym szrocie kupisz wszystko w dobrym stanie oryginalne za niewielkie pieniądze.
Co do tłumika środkowego to u mnie takowego nie ma jest katalizator i tłumik końcowy, nie wiem ale tak ma być bo nic tam spawane nie było- przynajmniej u mnie.
Jak dziury nieduże i jest do czego to, można wstawić łate i obspawać.
Ale ze spawaniem katalizatora radze uważać żeby ceramika ze środka nie popękała-bo zostanie go tylko przebić lub zamiast niego wstawić przelotke
Co do tłumika środkowego to u mnie takowego nie ma jest katalizator i tłumik końcowy, nie wiem ale tak ma być bo nic tam spawane nie było- przynajmniej u mnie.
Jak dziury nieduże i jest do czego to, można wstawić łate i obspawać.
Ale ze spawaniem katalizatora radze uważać żeby ceramika ze środka nie popękała-bo zostanie go tylko przebić lub zamiast niego wstawić przelotke
- Lucius
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
Tez miałem dziurę w tłumiku , podjechałem do fachowca , zrobiliśmy ciach katalizator a na koniec wsadziłem zwykły rozprężny tłumik za 120pln , jedynie przespawać trzeba uchwyt ale trwało to jakąś minutę , katalizator sprzedany i jeszcze mi z tej "naprawy" zostało grosza w kieszeni
Dźwięk nabrał charakteru mimo że nie jest głośniej .
Katalizatory przewidziane są na 100tyś przebiegu więc możesz go spokojnie wywalić jeśli masz więcej
Nie spodziewaj sie że auto lepiej pojedzie bo to mało prawdopodobne , nawet u mnie gdzie miałem naprawdę zabity katalizator nie było poprawy w jeździe ale zawsze to mniej zbędnego żelastwa do wożenia
Dźwięk nabrał charakteru mimo że nie jest głośniej .
Katalizatory przewidziane są na 100tyś przebiegu więc możesz go spokojnie wywalić jeśli masz więcej
Nie spodziewaj sie że auto lepiej pojedzie bo to mało prawdopodobne , nawet u mnie gdzie miałem naprawdę zabity katalizator nie było poprawy w jeździe ale zawsze to mniej zbędnego żelastwa do wożenia