[E34] Brak wstecznego
Moderator: Moderatorzy
[E34] Brak wstecznego
Witam mam taki problem iż po wypadku nie zbyt wielkim przestał działać bieg wsteczny, dodam że zerwane zostały poduszki skrzyni i jedna poduszka silnika. Czy to może miec jakiś wpływ na to że wsteczny nie chodzi ? Czy po prostu skrzynia do wymiany ? Mam BMW 525 TDS w automacie.
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
hmmm nie wydaje mi sie zeby cos to mialo wspolnego z poduszkami.automatem steruje komputer jesli sie dobrze orientuje.sprawdz czy wszystkie kable sa ok, czy przypadkiem komp nie zlapal zadnego bledu.jesli tam bedzie ok to moze byc ze skrzynia padla ale watpie.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

Mi sie wydaje że poduszki moga mieć coś z tym wspólnego bo w automatach było sterowanie elektryczne i linką a wydaje mi sie ze ja mam to drugie rozwiązanie ponieważ widać że dźwignia od biegów jest nieco cofnięta więc skrzynia gdy opadła mogła pociągnąć go. Rozmawiałem dziś z mechanikiem na ten temat, mówił mi ze są cięgna które tym sterują i gdy sa naciągnięte nie wchodzi wsteczny i 4 bieg a takie objawy właśnie u mnie występują. Jak rozwiąże problem dam znać, zdrowia
Edit:
kifiu
Jak sprawdzić błędy ? Czytałem ze należy przytrzymać dłużej ten przycisku którym sie zeruje licznik ale to coś nie działa u mnie ;/
Łosiowy
Przypadkiem tak nie jest, do przodu wszystko ciągnie elegancko, tylko ten wsteczny ...
[ Dodano: Sro Mar 11, 2009 3:01 pm ]
Odebrałem dziś auto od mechanika i było tak jak napisałem wcześniej że skrzynia odpadła i pociągnęła za sobą linke i całą dźwignie. Wystarczyło osadzić skrzynie na poduszkach i wyregulować cięgna
Teraz wszystko gra tak jak wcześniej
Edit:
kifiu
Jak sprawdzić błędy ? Czytałem ze należy przytrzymać dłużej ten przycisku którym sie zeruje licznik ale to coś nie działa u mnie ;/
Łosiowy
Przypadkiem tak nie jest, do przodu wszystko ciągnie elegancko, tylko ten wsteczny ...
[ Dodano: Sro Mar 11, 2009 3:01 pm ]
Odebrałem dziś auto od mechanika i było tak jak napisałem wcześniej że skrzynia odpadła i pociągnęła za sobą linke i całą dźwignie. Wystarczyło osadzić skrzynie na poduszkach i wyregulować cięgna
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 14:20 przez michas, łącznie zmieniany 1 raz.