Transmiter fm

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Transmiter fm

Post autor: krzysztoftds »

Dziś dotarł do mnie mój długo oczekiwany zakup dokonany na allegro.
http://allegro.pl/item552310971_transmi ... iloty.html
Długo go nie testowałem ale jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupów :)
A sorki ma jedną jedyną wadę ... menu w języku chińskim (chyba chiński bo się nie znam :) ).
lukas82
Bywalec

Post autor: lukas82 »

Czyli wtykasz to do gniazda zapalniczki i ustawiasz fale w radiu i śmigają ci mpciochy dobrze rozumiem??
Gdyby Bóg uważał że przedni napęd jest lepszy to chodzilibyśmy na rękach
Awatar użytkownika
HAKET
Bywalec

Post autor: HAKET »

lukas82 pisze:Czyli wtykasz to do gniazda zapalniczki i ustawiasz fale w radiu i śmigają ci mpciochy dobrze rozumiem??
bardzo dobrze i słuchasz muzyki z czego kolwiek co da sie podlaczyc do tego cudenka :wink:
Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec

Dokładnie ma wejście na karty SD , wbudowaną pamięć 2GB , wejście AUX na każde inne urządzenie i cyka bezprzewodowo :) Mam tylko jeden problem. Transmiter zajmuje mi gniazdo zapalniczki , które jest mi potrzebne do CB. Czy ktoś się orientuje jak w E39 dostać się do instalacji elektrycznej zapalniczki i w co można wpiąć CB na stałe?
czarzak
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: 318tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie
Kontakt:

Post autor: czarzak »

krzysztoftds, a nie lepiej zaopatrzyć się w rozdzielacz gniazda zapalniczki ? ja mam taki rozdzielacz, kable pochowane a rozdzielacz przymocowany do tunelu od strony pasażera, ale ja mam jeszcze oprócz CB, ładowarkę telefonu, GPSa i neony. Koszt 12 zł, funkcjonalność 100%, a nakład pracy minimalny .. pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec

Tak wiem że coś takiego istnieje , ale wybredny jestem :) i coś takiego jakoś mi nie odpowiada dlatego zależałoby mi na podłączeniu radia na stałe.
Awatar użytkownika
Lucius
Bywalec
Seria: E34
Rocznik: 1995
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: Lucius »

Ja podpinam to też pod telefon i można rozmawiać jak przez zestaw głośnomówiący , słyszysz rozmówcę w radiu i dajesz tak głośno jak chcesz :mrgreen:
Co do ceny to muszę powiedzieć że we Wrocławiu taki gadżet kosztuje 40pln i ma menu w języku angielskim , są jeszcze tańsze ale bez wbudowanej pamięci :roll:
Może jak dałeś więcej to przynajmniej wytrzyma ci dłużej , choć to wszystko z jednego kraju do nas leci i w jednym worku , he he...
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec

Lucius, zgadzam się z Tobą moja wersja nie dorobiła się jeszcze angielskiego menu :D widać jakiś Chińczyk ściemniał he he jak narazie jestem bardzo zadowolony , audiofilem nie jestem więc i jakość jest zadowalająca. A i dla potomności pod mieszkiem skrzyni biegów miałem kostkę z zasilaniem prawdopodobnie zapalniczki. Podłączyłem tam CB i pięknie chodzi.
krisztof2000
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: krisztof2000 »

jak masz jakieś małe radio np unidena to sobie je wciśnij w schowek nad lewą nogą kierowcy nie widać go i jest dobry dostep.
mase podłącz pod jakąś śrubkę a plus wyciągnij np z radia lub zapalniczki tylko musisz sie wtedy pobawić w małe rozbieranie kokpitu
rudesmen
Bywalec
Nadwozie: Touring/Kombi
Rocznik: 1997
Województwo: Lubuskie
Kontakt:

Post autor: rudesmen »

Możesz cyknąć fotkę tego urządzenia (bo na aukcji wyglada mi za pięknie) i opisz wrażenia z użytkowania i jakości :)
Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec

urządzenie jest ciut większe od wtyczki CB radia , w rzeczywistości wygląda dokładnie jak na allegro , ale jak nie zapomnę wieczorkiem zrobię fotkę i pokaże , wrażenia są jak najbardziej pozytywne wbudowana pamięć jest całkowicie wystarczająca na tą chwilę nawet nie myślę o dokładaniu karty SD , wrażenia słuchowe również bardzo pozytywne (jak dotąd męczyłem się z kaseciakiem więc siłą rzeczy poprawa jakości jest ogromna) :) , nie ma również jakiś dziwnych restartów , pięknie trzyma częstotliwość , sztywno siedzi w gnieździe zapalniczki
krisztof2000, dokładnie tam zamontowałem CB bardzo korzystne miejsce na to nie rzuca się w oczy a korzystanie z niego nie sprawia problemów

[ Dodano: Nie Mar 08, 2009 10:03 pm ]
jak obiecałem tak robię :)
ODPOWIEDZ