[E34] Gdzie jest syrena w seryjnie montowanym alarmie?
Moderator: Moderatorzy
-
leszczu
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
[E34] Gdzie jest syrena w seryjnie montowanym alarmie?
Witam
Jak w temacie- Gdzie się znajduje syrena w 525TDS z 1996 roku E34 w fabrycznie montowanym autoalarmie i centralnym zamku? Nie mogę nigdzie namierzyć. Po zamknięciu pilotem tylko awaryjne migają i nic
pzdr
Jak w temacie- Gdzie się znajduje syrena w 525TDS z 1996 roku E34 w fabrycznie montowanym autoalarmie i centralnym zamku? Nie mogę nigdzie namierzyć. Po zamknięciu pilotem tylko awaryjne migają i nic
pzdr
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Województwo: Małopolskie
hmm - u mnie tez jest fabryczny "alarm" bmw - tylko migacze mrugaja jak sie wlacza.syreny chyba nie ma.ja mam dodatkowa syrene ale jeszcze jej nie zamontowalem.nie wymyslilem sposobu montazu 
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
leszczu pisze:Witaj!
NO to dziwne skoro masz tak samo jak ja...to po co w takim układzie nam alarmy??!! Jak nie mają jak zasygnalizować włamania....he..
A może podpięte jest pod klakson???
pzdr
wiesz wydaje mi sie ze w naszym przypadku nie jest to alarm tylko raczej centralny zamek z podpieciem pod migacze. sygnalizuje nimi zamkniecie i otwarcie samochodu.u mnie jest tak ze jak zamykam to mignie 2 razy a jak otwieram to miga raz.zamontowalem u siebie jeszcze dodatkowo KD2006 (modul dostepny na allegro) i chce sobie syrenke do niego podpiac.czekam tylko na ladniejsza pogode bo troszke zabawy z tym bedzie a poki co to co chwile leje albo zimno.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
mozna latwo sprawdzic czy sie ma alarm czy nie:
1) czy od strony kierowcy w szynie od zamykania maski jest mikrostyk
2) czy na desce rozdzielczej tam gdzie jest ta duza kratka od nawiewu jest migajaca dioda ( po zamknieciu)
3) po zalaczeniu (zamknieciu z pilota) otworzymy samochod kluczykiem powinno wyc
PS. syrena jest na podszybiu pod tym plastikiem gdzie wycieraczki
1) czy od strony kierowcy w szynie od zamykania maski jest mikrostyk
2) czy na desce rozdzielczej tam gdzie jest ta duza kratka od nawiewu jest migajaca dioda ( po zamknieciu)
3) po zalaczeniu (zamknieciu z pilota) otworzymy samochod kluczykiem powinno wyc
PS. syrena jest na podszybiu pod tym plastikiem gdzie wycieraczki
- Łosiowy
- Administrator

- Seria: E65-68
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1998
- Województwo: Pomorskie
Nie wiem jak to wyglada w e34 ale w e39 jest możliwoć zaprogramowania LCM tak aby przy otwieraniu/zamykaniu centralnego kierunki migały tak jak przy alarmie.Dodatkowo można uruchomić funkcje oswietlania drogi po zamkniecu centrala i ryglowanie zakmów po przekroczeniu odpowiedniej predkości.
Jak jest alarm to musi być dioda w lusterku lub gdzieś na desce
Czujniki ultradzwiekowe przy słupkach to podstawa i krancówka pod maską
Czujnik położenia jest elementem dodatkowym i nie musi być
Montowane sa też czujniki mikrofalowe ,które wywołują prealarm
Pozdrawiam
Jak jest alarm to musi być dioda w lusterku lub gdzieś na desce
Czujniki ultradzwiekowe przy słupkach to podstawa i krancówka pod maską
Czujnik położenia jest elementem dodatkowym i nie musi być
Montowane sa też czujniki mikrofalowe ,które wywołują prealarm
Pozdrawiam
-
BOXTON BMW
- Świeżak

Witam a ja mam taki problem, ostatnio alarm mi zgupial sam sie wlacza nieraz albo jak proboje zamknac auto to sie zamyka i zaraz otwiera zpowrotem,a dioda od imobilaizera mryga jak by alarm byl uzbroiony:/ nie wiem co sie dzieje:/ mam kluczyk od alarmu ale nie wiem gdzie mam szukac zamka zebym mogl kluczykiem wylaczyc... prosze o pomoc jak ktos wie gdzie jest te wejscie na kluczyk pozdrawiam;)
-
Tomek 85
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
Kolego ten kluczyk to jest od syreny, musisz jej poszukać i wyłączysz nim tylko dzwięk, alarm podejrzewam że nie jest fabryczny bo w serii świeci cały czas a nie mryga bynajmniej ja taki posiadam. Syrena prawdopodobnie jest w komorze silnika po lewej stronie tam gdzie filtr paliwa na niej jest gumowa zatyczka-ściągasz ją i tam ten kluczykBOXTON BMW pisze:Witam a ja mam taki problem, ostatnio alarm mi zgupial sam sie wlacza nieraz albo jak proboje zamknac auto to sie zamyka i zaraz otwiera zpowrotem,a dioda od imobilaizera mryga jak by alarm byl uzbroiony:/ nie wiem co sie dzieje:/ mam kluczyk od alarmu ale nie wiem gdzie mam szukac zamka zebym mogl kluczykiem wylaczyc... prosze o pomoc jak ktos wie gdzie jest te wejscie na kluczyk pozdrawiam;)
Pozdrawiam
-
BOXTON BMW
- Świeżak

Dzieki wielkie wiem gdzie jest syrena;) ale cos sie stalo z tym alarmem ma jakies trzaski wczesniej jak wylaczylem imobilaizer to zgaslo i bylo spokouj a teraz jak wylacze caly czas sie swieci jakby drzwi otawrte byly porazka:/ jak nieogarne tego pojade to jakiegos speca. jeszcze raz dzieki pozdro;)