kurcze ja sie boje, ze jak zrobie tak jak ty i dam ten separator to znowu mi bedzie wyciskalo olej przez jakas uszczelke. chociaz moze u mnie to sie dzialo z 2 powodow:
1-za mala srednica wewnetrzna weza wcisnietego w odme
2-waz puszcony bezposrednio pod auto. bo normalnie to turbina pomaga zasysac to powietrze z odmy.
jaka srednice wew. ma twoj waz wsadzony w odme i gdzie kupowany? glupie pytanie ale czasami ciezko dostac najprostsza rzecz
dzieki bardzo. czyli na wiosne trzeba sie bedzie pobawic powiedz mi jeszcze tylko skad bierzesz powietrze do stozka: z oryginalnej dziury w oslonie reflektorow czy przerabiales cos?
Zgadzam sie ze powietrze ma ssac chlodne z atrapy a nie z komory silnika. chodzi mi o to ze mam wersje po liftingu z szerokim grillem i jezeli zalozy sie to scianke to z atrapy jest bardzo malo miejsca zeby zaciagac powietrze, przynajmniej mi sie tak wydaje.
no i wzialem sie za zrobienie moda dolotu tak jak adam-bmw. zakupilem rure dolotu od opla omegi tds, stozek z wektorem i zestaw do czysczenia i olejenia stozka. jak wszystko przyjdzie to wstepnie zamontuje. potem kupie separator oleju. mam nadzieje, ze nie bedzie mi wiciskalo oleju usczelkami silnika.
Deacon, dobra juz wiem jak to będzie zamontowane no tak IC musi być z tym ze osobiście nie jestem przekonany do takiego rozwiązania poprostu nieestetycznie bedzie to wyglądać