Biega mi czy jest tylko zbiorniczek w komorze silnika i silniczek ma dwa wyjscia czy jak?
Generalnie biega mi o zrobienie spryskiwaczy reflektorow a E34 ich chyba nie miało co?
I wymyśliłem se iż jak bym miał silniczek na dwa wyjscia to w sedanie dał bym rade
Jeszcze jak w turingu jest uruchamiany spryskiwacz tylnej szyby?Tj. czy jest w manetce przy kierce czy jest jakis pstryk,a jesli w manetce to czy podejdzie ona do sedana?
Jeśłi już ktoś takie modły zrobił u siebie miło bedzie jeśłi sie podzieli info jak to zrobił.
Do spryskiwania reflektorów jest osobny zbiorniczek i osobna instalacja jeśli chodzi o doprowadzenie wody do spryskiwaczy na zderzaku.Instalacja elektryczna też jest odpowiednio poprowadzona i podłączona pod instalację główną spryskiwaczy(odpowiednia wtyczka).
Co się tyczy touringa,to manetka ma opcję naciskania jej w dół(w stronę zegarów).Wtedy uruchamia się spryskiwacz i wycieraczka z tyłu.Tam też jest umieszczona osobna instalacja (zbiorniczek płynu w schowku).
Andru pomysł z zastosowaniem manetki od Touringa wydaje się być całkiem dobry.
Lecz możne prościej byłoby podpiąć się do instalacji włącznika spryskiwacza szyby czołowej.Oczywiście z zastosowaniem drugiego zbiorniczka z osobnym silniczkiem.
TONY pisze:Andru pomysł z zastosowaniem manetki od Touringa wydaje się być całkiem dobry.
Lecz możne prościej byłoby podpiąć się do instalacji włącznika spryskiwacza szyby czołowej.Oczywiście z zastosowaniem drugiego zbiorniczka z osobnym silniczkiem.
TONY spewnoscia było by to prostrze rozwiązanie ale mnie nie chodzi by zrobić spryski prosto tylko funkcjonalnie i jak najbardziej wtopić je w konstrukcje auta.
Myślałem też o tym rozwiązaniu ale doszedłem do wniosku że jeśli przednia szyba i reflektory będa spryskiwane osobno będzie lepiej.
rexman czyli e34 miały w opcji spryskiwacze reflektorów i od krórego roku mniej wiecej?
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 12:25 przez ANDRU, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak na razie mysle nad zestawem spryskiwaczy wysówajacych sie ze zderzaka jak w nowoczesnych autach a co do oryginalnych spryskiwaczy to musial bym je wpierw zobaczyć jak wyglądają i jak sie spisują w pkaktyce.
Wszelkie sugestje oraz pomysły dotyczące tego tematu mile widziane
rexman czyli e34 miały w opcji spryskiwacze reflektorów i od krórego roku mniej wiecej?[/quote]
Ja zdemontowałem taki zestaw(zdrerzak ze spryskiwaczami i całą instalacją z e34 88'),zbiorniki na wodę były umieszczone jeden pod drugim w przedziale silnika.Niestety mam to w IRL.
ja mam zamontowany dodatkowy zbiorniczek i spryskiwacze dalem w atrapie bo zderzaka bylo mi szkoda dziurawic, efekt jest taki ze spelnia to zwoje zadanie a kosztowalo mnie tylko 30 zl, zbiorniczek od poloneza (prosze sie nie smiac jedyny jaki sie zmiescil) 10zl, koncowki spryskiwacza od skody felici 10zl, wezyki, zlaczki kolejne 10zl, zrobie foto zeby pokazac ze jest to naprawde estetyczne
Witam,jako że mam niepodłączone spryskiwacze (nie fabryczne) reflektorów też nie oryginalnych (eangle eye -soczewka) więc postanowiłem je podłączyc pod 2 pompkę wody którą dodałem do 5l zbiorniczka wody w TOURINGU - jest tam miejsce na 2 i teraz mam 2 pompki dwu kierunkowe.Jedna zasila szybę czołową i tylną klapę a 2 pompka jednym kierunkiem spryskiwacze reflektorów.
Zastanawiam się na przełączeniem spryskiwania jednocześnie na szybę czołową i reflektory z 2 pompek na raz
I stało się - przełączyłem dziś spryskiwanie jednocześnie szyby czołowej i przednich reflektorów na dwie pompki na raz.
Na razie działa,ale obawiam się możliwego przeciążenia bezpiecznika lub przekaźnika.