[E34] awaria zamka w tylnej klapie- touring

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

[E34] awaria zamka w tylnej klapie- touring

Post autor: karol-lolek »

Witam

Po dłuższym postoju w garażu nie mogę zamknąć samochodu kiedy zamykam auto to samoczynnie sie otwiera. Odkryłem ze zamek w klapie ogóle nie reaguje mogę tylko mechanicznie otworzyć klapę.
elektryczne otwieranie klapy oraz samej szyby działa i jest sprawne. od pewnego czasu nie miałem światła prawego od cofania oraz prawego od oświetlenia tablicy rejestracyjnej dziś odkryłem że miałem poprzecierane kable które już były wcześniej naprawiane. rozebrałem również kable w lewej wiązce i także odkryłem ze było grzebane jednak wszystko ponaprawiałem światła działają lecz zamek jak nie działał tak nie działa. dodam że dochodzi do niego napięcie, wnioskuje ze może on uległ usterce tylko nie wiem jak to sprawdzić. Może macie jakieś pomysły
pozdrawiam

[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 12:08 pm ]
witam

szukam wiązek kabli wchodzących do nadwozia z klapy ma może ktoś coś takiego??
mike880
Świeżak
Świeżak

Post autor: mike880 »

Witam Ja też mam podobny problem z moim Turingiem....
U mnie spryskiwacz działa ale wycieraczke oraz otwierana szyba niestety już nie.Może ktoś mógłby wrzucić jak to rozebrać i dostać sie do tych kabli pod tapicerką.Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc ponieważ kupiłem to autko już z tą awarią a kable są ocięte i musze się dostać głębiej żeby to naprawić.
dżon
Bywalec

Post autor: dżon »

Ja tez tak miałem w sedanie. Trzeba rozebrać zamek na części i oczyscić utlenione części pomiędzy wkładka kluczyka a obudową. Nie zamyka bo czujnik czuje jakby były otwarte drzwi.
ODPOWIEDZ