2,5 td(s) Różnice w pompach wtryskowych ?
Moderator: Moderatorzy
Czy wiecie jakie są różnice w pompach wtryskowych ? Wiadomo że są rożne numery pomp ale czym one dokładnie się różnią (np czy mają różne typy mocowania koła zębatego itp) ? Czy pompa o innym numerze będzie się dobrze pracowała w aucie ?
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
maja inne nastawniki, maja inne mocowania do silnika.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

Przejrzałem chyba całe allegro i mocowanie do rozrządu wszystkie pompy mają takie same, może różnią się tylnym mocowaniem ?kifiu pisze:maja inne mocowania do silnika.
Co do nastawnika to zgoda, są 2 rodzaje, ale akurat nie ma to znaczenia bo pompa będzie chodziła zarówno na jednym i na drugim (sprawdzone).
Głównie chodzi mi o to czy pompa i innych numerach będzie dobrze pracowała w silniku ?
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
roznia sie podobno srednica tego wejscia do silnika. napewno ci nie bedzie pracowalo dobrze bo komp tego nie obsluzy. nastawniki jedne sa indukcyjne drugie potencjometryczne a to juz dwa rozne sygnaly i diupa 
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

no tak panowie.... przepraszam ze odswirzam ten temat... ja wlasnie zamowilem pompe( o tych samych numerach) lecz ja mam td a ona bedzie z tds. czy pompa o tych samych numerach moze sie czyms roznic jezeli jest z tds a nie z td??