koledzy - rozkladam juz rece - nie daje rady.
autko raz na jakis czas nie chce odpalic.
juz nawet liczylem i wychodzi + - 40 razy pali no i za nastepnym nie chce odpalic.
jutro bede odpalal te 40 razy (w jednym dniu) i upewnie sie ze to jest ta liczba bo jak narazie to wychodzi ze nie pali raz na tydzien.
na kompie nie wykazalo zadnych bledow .
co najlepsze autko tak jakby zapala ale na ulamek sekundy i gasnie.
jest cos jakby jakies odciecie
.. sprawdzalem na 2-ch kluczykach -a moze ktos wie jak mozna sprawdzic immobilaizer albo jak go ominac ?
odlaczalem juz nawet akumulator podczas jak nie chce odpalic i zadnego efektu.
Aby uruchomic autko trzeba poczekac ok 30 - 50 minut nie dotykajac w nim niczego ( centralny zamkniety - jak narazie tylko tak sprawdzalem ) no i pozniej pali na dotyk a na kompie zadnego bledu.
czy sa jakies czujniki ktore odzywaja sie raz na 40 ?
mozliwe ze te czasu i odpalenia to jakis zbieg okolicznosci.
jaki serwis polecacie na slasku ?
530d 2001 rok - problem od dluzszego czasu z odpalaniem
Moderator: Moderatorzy
-
krisztof2000
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
pompka
sprawdzi pompkę paliwa która jest pod siedzeniem kierowcy ale od dołu auta nie w aucie. postukaj po niej i powinno ci auto odpalić.
na 90 % to będzie to i będziesz musiał ja wymienić.
na 90 % to będzie to i będziesz musiał ja wymienić.
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
ja bym tez obstawial czujnik polozenia walu.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

podepne sie pod ten temat: przy odpalaniu na cieplym silniku obroty wchodzą (8sekund) na 900 tak jak na zimnym potem schodzą tak na 700,750(cos kolo tego) ,moim zdaniem tak nie powinno byc a nie mam z kim porownac. Slyszalem ze na allegro jest jakies cudo co wlasnie oszukuje i zwieksza dawke na rozruchu, chcialbym wiedziec gdzie sie to montuje by to znalesc i rozwiązac ten problem..help
Re: 530d 2001 rok - problem od dluzszego czasu z odpalaniem
u mnie tez sa delikatnie wieksze obroty po uruchomieniu silnika pozniej sie znizaja - moze u Ciebie jest to wieksze niz powinno byc ale podepnij sie pod kompa - moze to cos Ci pomoze !
-
Szamil
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
Re: 530d 2001 rok - problem od dluzszego czasu z odpalaniem
Witam,
to ze po odpaleniu obroty wchodza na wyzsze obroty to normalne. Pytanie tylko na jak wysokie i na ile czasu.
U mnie wydaje sie byc wszystko ok. Jutro badz w poniedzialek nagram filmiki jak to u mnie wyglada na zimnym i cieplym silniku, zebysmy mogli porownac.
Pozdrawiam
to ze po odpaleniu obroty wchodza na wyzsze obroty to normalne. Pytanie tylko na jak wysokie i na ile czasu.
U mnie wydaje sie byc wszystko ok. Jutro badz w poniedzialek nagram filmiki jak to u mnie wyglada na zimnym i cieplym silniku, zebysmy mogli porownac.
Pozdrawiam