[E36] BMW 325 TDS - Sobótka - jakie jest Wasze zdanie ?

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

dj_tygrys
Bywalec
Seria: E38
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 740d
Rocznik: 2001
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Dolnośląskie

[E36] BMW 325 TDS - Sobótka - jakie jest Wasze zdanie ?

Post autor: dj_tygrys »

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8181689

Witam jestem zainteresowany kupnem tego autka są filmiki opisy itp w sumie w miarę wiarygodne ciekaw jestem Waszej opinii czy warto czy nei w sumie sprzedający mnie bierze psychologicznie bo mówi ze jak coś to sobie go zostawi itp i sie zastanawia i takie tam ...

Czekam na opinie

A tutaj jeszcze jedno autko do oceny:
http://moto.allegro.pl/item603845178_bm ... kombi.html
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2009, 20:25 przez dj_tygrys, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miki100o
Bywalec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Świętokrzyskie

Post autor: miki100o »

dj_tygrys pisze:sprzedający mnie bierze psychologicznie bo mówi ze jak coś to sobie go zostawi itp i sie zastanawia i takie tam ..
ja z takimi to wogole nie rozmawiam :neutral: a jeszcze jak dzwoni zebym szybko do niego jechal bo juz KTOS do niego dzwonil i jedzie po to auto to wogole odpuszczam...
Co do tych aut ktore proponujesz wygladaja na zadbane..tak na prawde zaduzo nie mozna powiedziec o aucie ze zdjec...i cena tych aut jak dla mnie nie do zaakceptowania 2k w dol i mozna ogladac..pozdro
krisztof2000
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998

Post autor: krisztof2000 »

wszystko spoko tylko za ta cenę to masz ładna w M-PAKIECIE. a i za taka kase to w Niemczech można poszukać. bo wyjdzie cie podobnie a jednak auto z Niemiec to z Niemiec masz większą pewność ze nie rzeźbił przy nim Józiu w stodole... i np żeby odpalało na ciepłym dobrze nie cofną np konta wtrysku... a i nie wspomnę o zawieszeniu na oryginalnych częściach Firmy HART które po 10 tys trza robić raz jeszcze...
Ale też nie mówię że każde auto bo można trafić na dobre utrzymaną w Polsce ale to już tylko szczęście.

PS widziałem że jeden kolega z forum chce sprzedać dość dobrze wyposarzoną e36. tu link
http://bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?p=13751#13751

a i szukaj z plastikowym kolektorem. czyli po 03.1996
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 19:25 przez krisztof2000, łącznie zmieniany 1 raz.
dj_tygrys
Bywalec
Seria: E38
Model: 740d
Rocznik: 2001
Skrzynia biegów: Automatyczna

Post autor: dj_tygrys »

A jaka jest różnica czy kolektor plastikowy czy nie ?

Własnie zastanawiałem się nad autem z niemiec tylko za bardzo nei orientuje się gdzie szukać ofert takich ...

Pozatym chciałbym mieć rozeznanie ile mnei wyjdzie na cito takie sprowadzenie tzn.

-koszt kupna
-wyjazd po auta (ile biorą i czy ktoś z Waszych znajomych badz z forum zajmuje się takim czymś)
-tłumaczenie dokumentów jaki koszt
-jaki koszt rejestracji
- jakie koszty opłat recyklingowych, vatów, ceł itp nei znam się na tym czy cos sie pozmieniało czy nie wiec proszę o pomoc...

po wszystkich opłatach itp chciałbym zmieścić się w 18.000 zł

Krzysiek jak byś mógł pomóc mi znaleźć jakieś oferty z niemiec byłbym bardzo wdzieczny chodzi mi o TDS`a bądź TD wiadomo w jak najlepszym stanie, skrzynia biegów nie gra roli, chcialbym klimatronika mieć ... no i kolorek srebro albo czerń ...
sikor
Świeżak
Świeżak

Post autor: sikor »

Pewnie możesz kupić z Niemice ale akcyza za silniki ponad 2.0 wynosi na dzień dzisiejszy 19% od Euro Taxa a nie od faktury na np 100 Euro bo te czasy minęły a w celniaku nie siedzą debile...
A pozatym jakbyś chciał szukać z : plastikowym kolekotrem, podsufiktą indyvidual czy nie wiem np. polerwoanym tłoki9em to kolego...NIGDY NIE KUPISZ AUTA! Takie jest moje zdanie i bawią mnie txy jak ktoś robi wykład na temat samochodu któy ma 13 czy 12 lat?! Halo? Te auta mają przeszłość a unikaty stoją na Karkonwskiej we Wro we serwisie BMW albo w Stando...tyle że cena nie bagatelną. Jedźcie i kupujcie jak Was stać. To są samochoody UŻYWANE! Ludzie czy wy tego nie rozumiecie?? Każdu z nich kiedyś był przerysowany, walnięty w któyś bok, ale co z tego? Jak macie silnik żyletkę to blacha to najmniejszy problem!
PS> Kupiłem rok temu 525 TDS E-39 w Hanoverze...i co? Pompa, pełna zawiecha, a teraz mama zamiar wymienić tapicere bo denerwuje mnie jużź ten średniej jakości welur, a przebieg 170 tys...wierzycie w to? Porażka.
I nie piszcie mi ze tak sie znam na TDS-ach tylko prawda jest tak że to są auta U-Ż-Y-W-A-N-E-!
Tyle mam do powiedzienia, pozdro.
kozyr264
Świeżak
Świeżak

Post autor: kozyr264 »

sikor ma racje,a co do akcyzy to w grudniu 2008 placilem 1500zl za swoje bmw e39 1998rok,(2.5TDS),-teraz by wynioslo okolo 2000zl, ,+badanie techniczne200zl,+tlumaczenia50zl,+zarejestrowanie750zl,+160zl w skarbowce,+sprowadzenie 2000zl,ze wszystkim mnie wynioslo 21 tys zl.
krisztof2000
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998

e36

Post autor: krisztof2000 »

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... dCarSeals=

http://www.autoscout24.pl/List.aspx?vis ... mvmd0=1644

tu sobie szukasz dzwonisz rezerwujesz.
jak masz kumatego tłumacza to ci przez telefon z ceny nawet z 300 euro zbije a czasami i wiecej. i najtaniej cie wyjdzie jak sam sobie po auto pojedziesz. bo wtedy tylko paliwo i sobie autem na kołach wracasz koszt tablic na 5 dni w Niemczech ok 100euro. w polsce płacisz przeglad 170zł recykling 500, tłumacz ze 150, akcyza od 15 tys bo tak ci pewnie auto wycenia to ok 2300 skarbowy 150 tablece 150 najlepiej jakbyś miał na umowie wpisane 70-75% wartości wg eurotaks w wiekszości przypadków taka opcja z akcuza przechodzi bo jak ci wpisze 700 euro to ci policza wg eurotaks. czyli cała zabawa z rejestracja w polsce cie wynosi ok 3500zł. a i oc jak masz 60% zniżek to zapłacisz niecałe 500zł za rok

A i nie szukaj ideału bo te to tam w okolicach 5 tys euro są... a jak ty chcesz sie zmieścić w 18 tys to musisz max za 3 tys euro kupić...

I tylko TDS bo za TD zapłacisz tyle samo palić ci bedzie tyle samo albo i wiecej ale do tds dołożysz sobie chip i bedziesz miał ponad 170 koni a jak do TD dołożysz to będzie dopiero jechać jak TDS...
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, 16:17 przez krisztof2000, łącznie zmieniany 3 razy.
sikor
Świeżak
Świeżak

Kolego widzę ze sie strasznie uparłeś na te samochdoy z Niemiec ale chyba nigdy nie byłeś na placu w "rajhu"...Zobaczył byś ze 80% samochodów z lat 1994-1998 to zwyczajne łupy, które dopiero jak je "odkopiesz" (wyperzesz razy3, i powymieniasz mat.eskpl.)to będzie nadawał się do jazdy.
A teraz: spojrzałem na te linki co przesłałeś i tam masz za 3 koła ojro brak rewelacji w td i to z 1996 roku...to taka okazja??
Dorzucisz do tego te 3500 zł o których mówisz plus stracony czas i nerwy w urzedach…hmm…3000 Euro * 4.4 pln = 13 500 pln + 3500 pln= 17 000 pln!
Faktycznie okazja jakich mało…porażka!!!!
Zastanów się w ogóle co piszesz.
bartsimson
Bywalec

Post autor: bartsimson »

[quote="sikor"]Kolego widzę ze sie strasznie uparłeś na te samochdoy z Niemiec ale chyba nigdy nie byłeś na placu w "rajhu"...Zobaczył byś ze 80% samochodów z lat 1994-1998 to zwyczajne łupy, które dopiero jak je "odkopiesz" (wyperzesz razy3, i powymieniasz mat.eskpl.)to będzie nadawał się do jazdy.

Potwierdzam to ale to nie znaczy, że w każdym przypadku tak jest w serwisach bmw możesz szukać z zamkniętymi oczami ale niestety nie 96 rok
HISTORIA;
BMW e36 325i COUPE
BMW e39 535i v8
OBECNIE;
BMW e36 325 TDS TOURING
sikor
Świeżak
Świeżak

I o to chodzi!
Zresztą jak sie ma hajs na nowy wózek to nie sie kombinuje, żeby jechać do Niemiec po fure.

A właściwie wracając do tematu, któy otworzył tą dyskujsę, ten wózek co link jest na poczatklu wg mnie wygląda cłąkiem przyzwoicie. Ten filmik na you tube wiele pokazuje i nie sądzę żeby koleś próbował żenić kity zobaczcie na obroty na jałowym biegu, mi sie zdaje ze zajechany silniczek to by inaczej bujał).
I z tego co ma na wyposażeniu w tej buni to nie wygląda na to żeby to była sucha wersja...tempomat? W trójkach to chyba nie jest takie powszechne, no i tapicera też niczemu sobie, ale ja sobie moge pisac i tak mam już swoje 525 i na razie nie mam kasy na zmiany :) pozdro
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, 13:50 przez sikor, łącznie zmieniany 1 raz.
lukas82
Bywalec

Post autor: lukas82 »

A nie ma za niskich obrotów na biegu jałowym??Ja w moim mam okolo 700 i z tego co oglądałem znajomego tds tez tak miał poprawcie mnie jeśli się mylę
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, 14:53 przez lukas82, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby Bóg uważał że przedni napęd jest lepszy to chodzilibyśmy na rękach
sikor
Świeżak
Świeżak

Z tego co ja zauważyłem w swoim aucie to jak go odpale po nocy to najpierw chodzi na wyższych obrtoach tak ok 1000 a potem dopiero spada na 600-700, ale w sumie to chyba bez różnicy, ważne że stoją w miejscu a nie falują.
ODPOWIEDZ