witam, dzis mam duzy problem z moja bmw, na skrzyzowaniach sam mi sie wyl, akuratwtedy kiedy niskie obroty dostaje, z gorki wtedy probowalem go na nizszym biegu ale to nic nie dalo, musialem z akazdym razem stanac, wyl podgrzac i wtedy po 10 s krecenia odpala co moze byc przycyzna koledzy?
Miałem coś podobnego w Mercedesie 2.0 D jak przypadkiem zatankowałem złą ropę i za każdym razem gdy obroty spadły do jałowych a nawet po wysprzęgleniu silnik gasł.Inną przyczyną może być zapowietrzenie układu paliwowego,sprawdź też filtr powietrza.
lukas82 pisze:grzeją ci świece na ciepłym silniku???
a co ma do tego grzanie świec na ciepłym silniku?
nawet jakby miał ten " przyspieszacz pompy wtryskowej" zamontowany to co z tego? przyczyna na pewno będzie inna...
To nie przyspieszacz pompy, a urządzenie odłączające na czas rozruchu czujnik temperatury- sterownik myśli, że silnik zimny i grzeje świece.
A związek ma to taki, że instaluje się to urządzenie w przypadku podjechanych pomp.
no wiem, że to małe coś oszukuje czujnik temperatury i grzeje świece za każdym razem, ale ja mam to u siebie i zdaje egzamin. moja pali od strzała i nigdy mi nie zgasła, a mam to już rok.