witam mam taki problem zrobiło sie zimno i co sie dzieje jak zapalam auto zapali ale chodzi na niższych obrotach niz powinno tak jakby paliwa było za mało ok 500 obr plus minus po chwili takiego chodzenia badz jak dodam gazu wskoczy na swoje i juz jest ok jesli jest bardziej zimno bo sprawdzałem przy róznych temp tzn po nocy na dworze i w nieocieplanym garażu i jest to samo z tym ze jak stał na dworze zapalił pokrecił sie klika sekund i zgasł. teraz nie wiem czy by mial dawkę za mała czy co ??? auto ma 220 tys org nie krecony wymieniałem uszczelke w pompie ta pod pokrywką głowiczki i jej samej nie ruszałem, szlak mnie trafia bo to juz drugie autko ktore sciagnałem sobie z hiszpanii i ktorymi tam jeździłem dłuższy czas (bmką rok 50 tyś km),(audi 90 2.3 20v 3 mce 10 tyś km) i tam nie było problemów zadnych a jak tylko wjechalem do naszego .... kraju tak zaczelo sie coś xxx ponadto tak jak w przypadku audi skoczylo mi spalanie jak tam sie średnio w 8.5-9 sie mieściła ( glównie 5 km dom-praca ) tak w polsce z 10 nie moge wyjść jestem tak zły juz ze nie macie pojecia a nie moge jechac nia na kompa bo jest na hiszpańskich blachach a skonczyły sie opłaty, a znów żeby ja zarejestrować też potrzebuje ze 3 tyś bo u rzędzie celnym 13.6 % :/ i narazie musze sie wstrzymać a chce juz ja zrobic na cacy zanim zaczne jeździc
z góry dzieki za wszelkie info
tds dziwny objaw przy zapalaniu na zimnym
Moderator: Moderatorzy
Podobne objawy sa u mnie
wstępna diagnoza to sparciałe wężyki przelewowe na wtryskach. Dziś wymieniam wężyki filtr paliwa, świece żarowe. Więc jutro dam znać co i jak
. Czasami warto zacząć od prostych, błahych spraw a dopiero po wyeliminowaniu tego brać się za najgorsze
pompy wtryski etc.
Edit:
Jutro postaram sie napisać co prawda mrozu raczej nie będzie ale autko ma nowe świece i wężyki przelewowe napisze jak rano autko zapaliło
Edit:
Jutro postaram sie napisać co prawda mrozu raczej nie będzie ale autko ma nowe świece i wężyki przelewowe napisze jak rano autko zapaliło
Ostatnio zmieniony 28 lis 2008, 23:30 przez OpTo, łącznie zmieniany 1 raz.
1/4 mili z BMW to jak łowienie ryb z dziwką....jest fajnie ale nie po to ja masz 
W razie potrzeby naprawy pompy polecam warsztat w Nadarzynie, sam tam niestety nie naprawiałem ale same dobre opinie słyszałem. Ja naprawiałem na ul. Garażowej 4 w warszawie i nie jestem zadowolony, poza tym prawdopodobnie uszkodzili mi łańcuch rozrządu który później wymieniałem.TGacus pisze:Witam. Ja nie mam takiego problemu ale zamierzam wymienic wezyki i juz kupilem.
W zwyklym sklepie motoryzacyjnym, sr. zew. 8mm, czarny wezyk w czarnym oplocie, 15zl za 1 metr.
Mi cos cieknie paliwo z pompy i zaczynam od wezykow
Wężyk paliwowy zbrojony średnica zewnętrzna 8mm a wewnętrzna 3,2mm
wymiana zajmuje ok 15 min potrzebny jest 1.2m żeby tak ze spokojem starczyło. Wymienia się lepiej jak jest kolektor dolotowy zdjęty - ja wymieniłem przy okazji wymiany świec żarowych. Puki co odpala pięknie ale zobaczymy jak spadnie poniżej zera.
1/4 mili z BMW to jak łowienie ryb z dziwką....jest fajnie ale nie po to ja masz 
Dziękuje za odpowiedz, będę wymieniał świece i przy okazji wymienię wężyki.OpTo pisze:Wężyk paliwowy zbrojony średnica zewnętrzna 8mm a wewnętrzna 3,2mmwymiana zajmuje ok 15 min potrzebny jest 1.2m żeby tak ze spokojem starczyło. Wymienia się lepiej jak jest kolektor dolotowy zdjęty - ja wymieniłem przy okazji wymiany świec żarowych. Puki co odpala pięknie ale zobaczymy jak spadnie poniżej zera.
-
emil525tds
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1991
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
-
emil525tds
- Świeżak