wyciek płynu chłodniczego spod głowicy

Tematy dotyczące układu chłodzenia silnika i legendarnych przegrzanych głowic.

Moderator: Moderatorzy

pajÄ…k22
Świeżak
Świeżak

wyciek płynu chłodniczego spod głowicy

Post autor: pajÄ…k22 »

kupiłem tds-a i wymieniłem pompe wodna ale mechanik stwierdził drugi wyciek. mowi ze napewno uszczelka a moze i głowica pękła!! czy wg Was moze to byc ten czarny scenariusz? autko pali dobrze, nie kopci, ma moc itp. na dodatek płyn chłodniczy jak i olej nie ,,mieszaja sie''. prosze o wypowiedzi
krzysiekm13
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: krzysiekm13 »

ale z ktorej strony, bo moze uszczelka obudowy termostatu, bo jest zaraz nad uszczelka glowicy.

ja mialem peknieta glowice ale to mi sie auto grzalo po przejechaniu 500 m i juz nie dalo sie jezdzic, wywalilem 1000 zl na regeneracje glowicy i 200 na uszczelke glowicy i jest dobrze.
pajÄ…k22
Świeżak
Świeżak

z prawej strony silnika, tam gdzie jest turbo. leciało z góry, wiec wymieniłem pompe na nową, ale leci spod głowicy gdzies... :???: mam nadzieje ze sama głowica jest ok
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 10:11 przez pajÄ…k22, łącznie zmieniany 1 raz.
krzysiekm13
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: krzysiekm13 »

co do głowic to lubia sobie pekac, ale jak sie nie grzeje za mocno tylko jest mokre to moze bedzie git;)
pajÄ…k22
Świeżak
Świeżak

na szczęście głowica nie pękła, tylko uszczelka pod nia była żle założonai w jednym miejscu leciał płyn. uszczelka była zakładana przez serwis zajmujacy sie wylacznie marka BMW!! jak widac nie zawsze drozej znaczy lepiej :wink: . dzieki za podpowiedzi
ODPOWIEDZ