[ inne] Tylne amortyzatory - tłucze

Polecane materiały eksploatacyjne (płyny, klocki, opony etc.) i kosmetyki - dyskusje, opinie, informacje.

Moderator: Moderatorzy

Dahaka
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

[ inne] Tylne amortyzatory - tłucze

Post autor: Dahaka »

Witam. Posiadam z tyłu amory zasilane płynem z układu kierowniczego, jednak odłączyłem to, gdyż zgniły mi przewody. Amortyzatory ewidentnie do wymiany. To są amortyzatory technologii nivo? Czy warto takich szukać i naprawić przewody czy może dać zwykłe? Gdzie takie amortyzatory dostanę? na allegro jedynie są używki, ale nie jestem przekonany do materiałów eksploatacyjnych używanych. Jaki koszt jest takich amortyzatorów i czy opłaca się inwestować w te? Ile powinny kosztować amortyzatory w miarę dobre zwykłe nie zasilane płynem? Dodam, że po ich odłączeniu nie odczułem różnicy działania ich.
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Gdyby to na mnie "trafiło", to za wszelką cenę bym "ratował" NIVO.
Ale czytałem, że ludzie przerabiają na "zwykłe". :cool:
Dahaka
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: Dahaka »

Ja też bym dołożył, gdybym tylko znalazł gdzieś w rozsądnej cenie, ale niestety nigdzie nie moge się dopatrzeć tych amortyzatorów. W katalogu serwisu patrzyłem że jedna sztuka to koszt ponad 500EUR. zakup 2 amortyzatorów to prawie połowa wartości całego auta, więc... Jeszcze mam jakieś amortyzatory z innej bmw, ale zwykłe i jedna już puszcza olej, lecz zobacze, podejrzewam że nawet na tych przyjemność z jazdy będzie o wiele większa. Tak to obecnie nawet na małych dziurach mam charmonie z tyłu. Myślałem początkowo że to od tuleii wózka tylnego, wymiana nic nie poprawiła.
ODPOWIEDZ