[E34] po wymianie filtra paliwa pojawiłsie problem z odpalen

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

[E34] po wymianie filtra paliwa pojawiłsie problem z odpalen

Post autor: adam-bmw »

tak jak w temacie wymieniłem filtr na bosha (made in Rumunia !!!) i tu moje pytanie czy może to mieć coś wspólnego z problemem zapalania. przed wymianą palił na dotyk a miałem filtrona. dziwna sprawa bo tak z dnia na dzień się to stało a tylko filtr ruszałem wiec dlatego to mi najbardziej podpada
Awatar użytkownika
Lucius
Bywalec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: Lucius »

Miałem to samo , przed wymianą wszystko grało a potem im dłużej stała tym ciężej odpalała , zapowietrzać się zaczęła i musiałem wstawić zaworek zwrotny . Jak ręką odjął ;) Roboty całe 10min tylko węża między filtrem a pompą tez zmienić musiałem bo stary twardy jak skała , he he ...
Obrazek
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

filterek wymieniłem na nowy innej firmy i już myślałem że wszystko ok ale w wężyku nadal pojawia się powietrze, problem z odpaleniem jest znacznie mniejszy ale nie zniknął. wymieniłem wężyki bo miałem igielit i się twardy zrobił i jak nim na króćcu poruszałem to widziałem jak bąbelki do wężyka się dostają. robiłem to dzisiaj więc zobaczę ja się sprawa będzie miała jak jutro pojeżdżę troszkę. dodam że paliwo znikało z wężyka po stronie zasilania filtra

..............................................................................................................................

wymieniłem wszystkie przewody paliwowe tak na wszelki wypadek, teraz jest tak jak było czyli na dotyk pali, i sie nie zapowietrza
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 15:40 przez adam-bmw, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ