visco po wymianie
Moderator: Moderatorzy
-
kazio1919
- Bywalec
- Seria: E46
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 320d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Łódzkie
visco po wymianie
witam ostatnio wymienilem visco na nowe i tu niespodzianka visco wcale sie niezałancza , po zgaszeniu slnika wiatrak kreci sie zalej kilka sekund, gdyby nie wiatrak pomocniczy silnik pewnie by sie ugotował i teraz pytanie czy nowe visko potrzebuje kilku dni aby sie sostosowac ? czy jest gotowe odrazu po załozeniu , i jak sprawa wyglada z przechowywaniem , od mometu otrzymania krierem paczki trzymalem vsco pionowo czy to faktyczne ma znaczenie ?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2009, 19:29 przez kazio1919, łącznie zmieniany 1 raz.
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Lubuskie
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
yyy ale jaki masz problem? tak ma przeciez byc - gasisz silnik, visko kreci sie jeszcze chwile pchane sila bezwladnosci i staje. visco nie jest sterowane zadnym czujnikiem, kreci sie bo napedza je pasek. sterowany czujnikiem jest wentyl klimy, jak jest za duza temp. to on sie uruchamia.
co do przechowywania - visco nalezy przechowywac w takiej pozycji, w jakiej ma pracowac, czyli w pionie. podobnie jest z amortyzatorami.
co do przechowywania - visco nalezy przechowywac w takiej pozycji, w jakiej ma pracowac, czyli w pionie. podobnie jest z amortyzatorami.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 12:57 przez Deacon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
powinno smigac od razu.zadne pare dni na rozkrecenie sie. calkiem mozliwe ze wisko bylo zle skladowane i sie spsulo. ps. jakiej firmy kupiles wisko??
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Województwo: Śląskie
Re: visco po wymianie
[quote="kazio1919"]
<witam ostatnio wymienilem visco na nowe i tu niespodzianka visco wcale sie niezałancza , po zgaszeniu slnika wiatrak kreci sie zalej kilka sekund, gdyby nie wiatrak pomocniczy silnik pewnie by sie ugotował >
Witaj,widzę,iż Masz E36 (325TDS) - co do wiskozy to jest na bank uszkodzona,jednak zastanawia Mnie Twój "wiatrak pomocniczy"- Możesz Mi powiedzieć gdzie on jest w e36 325 tds bo też Mam ten model,lecz nie Mam owego wiatraka
<witam ostatnio wymienilem visco na nowe i tu niespodzianka visco wcale sie niezałancza , po zgaszeniu slnika wiatrak kreci sie zalej kilka sekund, gdyby nie wiatrak pomocniczy silnik pewnie by sie ugotował >
Witaj,widzę,iż Masz E36 (325TDS) - co do wiskozy to jest na bank uszkodzona,jednak zastanawia Mnie Twój "wiatrak pomocniczy"- Możesz Mi powiedzieć gdzie on jest w e36 325 tds bo też Mam ten model,lecz nie Mam owego wiatraka
wentylatory
witam,
ostatnio robiłem klimę bo wtyczka jak kupowałem była zepsuta, cena za kabelek do klimy w opolu to prawie 500 zł
więc sam zmajstrowałem wtyczkę 
co do wiatraków to visco chodzi u mnie cały czas nawet na zimnyw więc nie mam pojęcia o co chodzi chyba tak ma być
wiatrak pomocniczy mam do klimy i jak ją podłączałem to dwa kable nim sterują i w zależności jak je się podłączy to albo nie działa klima albo właśnie ten wiatrak, zakręcona sprawa z tymi wiatrakami 
Mam nadzieje że nie będzie upałów to i klimy nie będe nadużywał więc nic sie nie popsuje ani przegrzeje
ostatnio robiłem klimę bo wtyczka jak kupowałem była zepsuta, cena za kabelek do klimy w opolu to prawie 500 zł
co do wiatraków to visco chodzi u mnie cały czas nawet na zimnyw więc nie mam pojęcia o co chodzi chyba tak ma być
Mam nadzieje że nie będzie upałów to i klimy nie będe nadużywał więc nic sie nie popsuje ani przegrzeje
BMW Forever
-
kazio1919
- Bywalec
pierwsze vsko kupiłem firmykifiu pisze: jakiej firmy kupiles wisko
VEMO drugie obecne w aucie firmu BEHR jednak ono tez sie niezałancza poniewaz wiatrak pomocniczy załancz sie wszcesniej ;/ ponejrzewam ze cos jest z czujnikiem w głowicy i za wczesnie sie załancza
chodzi o wiatrak od klimatyzacjiclubGRANT pisze:Twój "wiatrak pomocniczy"- Możesz Mi powiedzieć gdzie on jest
czy ktos wie jaka jest zasada załanczania sie wiatraka od klimy ? czy sterje tym komputer czy czujnik w głowicy , patrzłem mam dwa czujniki w głowicy jezeli jeden byłby własnie od wiatraka to drugi by był od swiec oraz wskaźnika ??
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 16:36 przez kazio1919, łącznie zmieniany 1 raz.
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
Z tego co wywnioskowałem to wiskoza w ogóle Ci się nie załącza. Wisco powinno obracać się na 1szym biegu zaraz po włączeniu silnika tak bynajmniej ja mam... jeśli jest potrzeba to powinien zasprzęglić sie 2 biegkazio1919 pisze:ono tez sie niezałancza poniewaz wiatrak pomocniczy załancz sie wszcesniej
-
payonc
- Bywalec
- Rocznik: 2000
- Województwo: Podlaskie
ja diagnozowalem visco w natepujacy sposob: odpalam silnik i reka(najlepiej w rekawicy) zatrzymuje smiglo. trzymam je jednym palcem, kiedy silnik osiaga temperature to sprzeglo sie zwiera i juz nie da sie utrzymac smigla. nie wiem czy tak sie fachowo sprawdza, ale u mnie dziala. u mnie jest bez klimy...
mój TDS'ik //bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=2145
-
kazio1919
- Bywalec
zaraz po odpaleniu visko jest zasprzeglone . po kilku sekundach pracy nastepje wysprzęgleniekarol-lolek pisze:Z tego co wywnioskowałem to wiskoza w ogóle Ci się nie załącza
kupiłem drugie visco i jest tak samo :/ ale teraz najdziwniejsze !! dzis dorwałem stare visko i zblokowałem je na stałe i runda po miescie ........... wiatrak wył jak szalony ..... wiatrak od klimy załaczył sie , w poniedziałek kupuje termometr i sprawdze przy jakiej temp załancza se to badziewie
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
Szczerze mówiąc temat visco bardzo mnie interesuje gdyż sam nie wiem czy mam sprawnekazio1919 pisze:zaraz po odpaleniu visko jest zasprzeglone . po kilku sekundach pracy nastepje wysprzęgleniekarol-lolek pisze:Z tego co wywnioskowałem to wiskoza w ogóle Ci się nie załącza
kupiłem drugie visco i jest tak samo :/ ale teraz najdziwniejsze !! dzis dorwałem stare visko i zblokowałem je na stałe i runda po miescie ........... wiatrak wył jak szalony ..... wiatrak od klimy załaczył sie , w poniedziałek kupuje termometr i sprawdze przy jakiej temp załancza se to badziewie
Po zagrzaniu i zgaszeniu auta visco u mnie zrobi kilka obrotów bezwładności do zatrzymania nie wykazuje żadnych luzów itp. na zgaszonym silniku po wyłączeniu auta da się obracać ręką czyli chyba mam ok. Ja uznałem że jak mi sie auto nie przegrzewa to nie będę grzebał i szukał dziury w całym.
Jak zasprzęglić wisco na stałe??