Witam wszystkich.
Od niedawna jestem wlaścicielem 520d z 2001r i już mam problem, mianowicie kontrolka grzania świec pali się max 2 sekundy i to za każdym razem, po nocy ciężko go odpalić, natomiast jak jest jeszcze ciepły to pali prędzej.Co to może być?Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Pozdrawiam
[E39] krótkie grzanie świec
Moderator: Moderatorzy
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Spróbuj nie zaczynać kręcić od razu po zgaśnięciu kontrolki świec [żarzą się dłużej], tylko kilka sekund później i zobacz, jak wtedy będzie odpalał
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
ok.spróbuję tak zrobić jutro z samego rana, wtedy dam znać.dzięki
[ Dodano: Sro Cze 24, 2009 1:57 pm ]
hej
zrobiłem tak jak poradziliście, włączyłem zapłon(jakieś dwa może 3 cyknięcia przekaźników) czekam i nic, po 15 s wentylator chodził nadal z tą sama prędkością no i zacząłem kręcić raz ok 10 s, drugi ok 10 i trzeci raz, aż padł mi aku.Teraz ładuje i spróbuję ponownie.A czy może to być wina słabego aku?
[ Dodano: Pią Cze 26, 2009 11:17 am ]
hej
po naładowaniu aku auto pali od razu, po 2 sekundach grzania świec przekręcam kluczykiem i pali od razu, czy to możliwe, żeby w tak krótkim czasie nagrzał świece?
dzięki wszystkim za pomoc
[ Dodano: Sro Cze 24, 2009 1:57 pm ]
hej
zrobiłem tak jak poradziliście, włączyłem zapłon(jakieś dwa może 3 cyknięcia przekaźników) czekam i nic, po 15 s wentylator chodził nadal z tą sama prędkością no i zacząłem kręcić raz ok 10 s, drugi ok 10 i trzeci raz, aż padł mi aku.Teraz ładuje i spróbuję ponownie.A czy może to być wina słabego aku?
[ Dodano: Pią Cze 26, 2009 11:17 am ]
hej
po naładowaniu aku auto pali od razu, po 2 sekundach grzania świec przekręcam kluczykiem i pali od razu, czy to możliwe, żeby w tak krótkim czasie nagrzał świece?
dzięki wszystkim za pomoc