Czy warto?? BMW E-36 325TDS
Moderator: Moderatorzy
Czy warto?? BMW E-36 325TDS
Witam ! Poszukuje E-36 325TDS do 8tyś.
znalazłem coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item666347327_sa ... _e_36.html
dzwoniłem do gości powiedział że jest krzywy amortyzator
mam coś pomiędzy 170-180 tyś przebiegu
że jest zakleszczona skrzynia biegów
może ma ktoś jakieś Bmw do sprzedania w cenie jaka mnie intereuje tylko chce coś powyżej 1995 roku
I jeszcze jedno prosze o jakieś różnice między TD a TDS (chodzi mi o silniki 325) przedewszystkim chodzi mi o to który model się bardzej psuje
znalazłem coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item666347327_sa ... _e_36.html
dzwoniłem do gości powiedział że jest krzywy amortyzator
mam coś pomiędzy 170-180 tyś przebiegu
że jest zakleszczona skrzynia biegów
może ma ktoś jakieś Bmw do sprzedania w cenie jaka mnie intereuje tylko chce coś powyżej 1995 roku
I jeszcze jedno prosze o jakieś różnice między TD a TDS (chodzi mi o silniki 325) przedewszystkim chodzi mi o to który model się bardzej psuje
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 12:16 przez BartexT, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
BartexT, TD i TDS to te same silniki - roznica polega tylko w tym,ze TDS posiada intercooler i inne mapy komputera przez co osiaga te dla niektorych tak dumne 28 KM wiecej - psuc sie pusja tak
maja te same bolaczaki
podobnie przyspieszaja .... tylko moze wiekszosc TDS z racji na swoje S byla mocniej duszana, katowana itp ... a jakby nie bylo to tez wplywa na okres bezawaryjnosci auta ....
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
za 8 tysi tak jak mowia nic nie znajdziesz, ja znalazlem za 6tys, włozyłem juz 5tys. a to jeszcze nie koniec
ale jak skoncze to wiem co mam... tez jakas metoda na dobre auto... grunt zeby nie kupic totalnego złoma
a tego co pokazales w rzyciu bym nie kupił.... ja za 6 kupilem w o niebo lepszym stanie...
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 15:23 przez bes_pieczniq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
dlatego tez mowie że bym nie wziął tego srebrnego czegos
moja Bumka odjechala o wlasnych silach, z cieknącą pompą ale odjechala sama;) a reszta jajo, zadnych dzwonow raczej nie przezyła... tak jak kolegamowi szukal bym czegos nie powypadkowego... a tak wogole to tam niejest krzywy amortyzator na moje oko, tam jest urwany wahacz na moje oko, moze byc tez uszkodzona przekladnia kierownicza przy dzwonku w bok...
Wielkie dzięki za pomoc faktycznie nie wiem czy to dobry pomysł kupić samochód za 6tysi a później co najmniej drugie tyle w nią włożyć.....
Ale dzięki wszystkim za tak pomocne mi informacje.....
A jeszcze jedno słyszałęm że jeśli bym jeździł tak samo (te same prędkości) BMW TD i TDS to TD więcej spali przez to że ma mniejszą moc .... Jak myślicie Czy to prawda??
Ale dzięki wszystkim za tak pomocne mi informacje.....
A jeszcze jedno słyszałęm że jeśli bym jeździł tak samo (te same prędkości) BMW TD i TDS to TD więcej spali przez to że ma mniejszą moc .... Jak myślicie Czy to prawda??
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1998
- Województwo: Podlaskie
-
mati
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
osobiście nie ma jeszcze swojego TDS'a ale z tego co znam się na silnikach wnioskuję że spalanie TDS'a jest relatywnie niewiele większe niż TD. Różnica tych silników , mogę się mylić, to głównie intercooler, który nie zwiększa spalania tylko pozwala wykorzystać bardziej wartość spalanej mieszanki. Większe spalanie może wynikać z faktu iż jak się mam więcej mocy to można bardziej zaszaleć i to troszkę kusi.
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
BartexT, to ktos Cie wprowadził w błąd... jest taka zależność ale ja to zaobserwowałem w silnikach benzynowych ze w tej samej budzie silnik np. 1,8 spali więcej albo porownywalnie tyle samo co 2.0 przy takim samym stylu jazdy... i wlasnie ma to sie stąd ze mniejszy - słabszy silnik musi sie bardziej napocić zeby rozbujac mase auta niż wiekszy-mocniejszy... a skoro spalanie podobne tolepiej jest miec wiekszy zapas mocy... jednak w dieslu to nie dziala chyba ...
a co do kupowania za 6 i wkladania nastepnych 6 tys. to w sumie bez roznicy... bo zeby kupic takiego zeby nie wkladac musisz miec najmniej 12tys
i tez nie będzie to ideal...
a co do kupowania za 6 i wkladania nastepnych 6 tys. to w sumie bez roznicy... bo zeby kupic takiego zeby nie wkladac musisz miec najmniej 12tys
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, 16:41 przez bes_pieczniq, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie THX i jeszcze jedno pytanko mam co myślicie a automatach jaka jest różnica w spalaniu w ewentualnym zużywaniu się i wymianie elementów bądź kompletnych skrzyń biegów?? I czy wy gdybyście teraz kupowali swoje bumki to kupilibyście TD czy TDS ?? po prostu mam teraz dylemat czego szukać a gdy już bym widział to bym zacieśnił swoje poszukiwania
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, 12:50 przez BartexT, łącznie zmieniany 2 razy.
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
nie wiem jak jest z dynamiką bo nie jeździłem tds w automacie... ale podobno silniki są mniej zajechane bo po prostu w automacie nie można aż tak piłować... także powinien być silnik i osprzęt w lepszym stanie technicznym... a czy td czy tds to nie mam pojęcia... niby 28 koni różnicy tylko... ale...
ja bym wziął tds...
ja bym wziął tds...