Witam!
W moim tds-ie mam oryginalne przednie szyby elektryczne, okazyjnie kupiłem elektrykę do tylnich szyb (silniczek z prowadnicami,przyciski, kable drzwiowe),ale jest problem brak w słupku takiej kostki jest taka ale ma tylko z 3piny z kablami-na central.
Jak podłączyć te które dokupiłem? wystarczy jak będą działać z tyłu nie muszą działać na przyciskach przy ręcznym.
(wczesniej miałem 524td e34 i w słupkach były już wyprowadzone kable, tylko zamontowałem, podłączyłem i było Ok a tu w moim 525tds jest ZONK)
Proszę o jakiś opis,szkic itp.
[E34] Elektryczne szyby tył
Moderator: Moderatorzy
-
Dahaka
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Tak, jak napisałeś. Mechanizmy x2, wiązki w drzwiach tylnych (do słupków) one są przeważnie razem z guzikami. Zwróć uwagę czy są przyciski-czujniki domknięcia szyb. Gdy ich nie będzie, będą się przesuwać tylko o 5cm i koniec, potem znów trzeba przycisnąć i tak co 5cm. No i oczywiście środkowy Panel na 4 drzwi. Reszta napewno jest. Ja miałem tylko elektryczny szyberdach, a wiązki do drzwi były. Zwróć uwagę również na tym złączy jakie masz. Odkręć tą gumę w słupku przy drzwiach i odepnij złącze. Niektóre bmw mają dodatkową małą kość przyłączoną na dole tego złącza do drzwi. Inne mają el. szyby razem z tymi dużymi pinami u góry. Ale w razie czego, można to bez problemu przerobić. Ze schematem służę pomocą.