Dżwignia zmiany biegów E34 tds

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

darektur77
Bywalec

Dżwignia zmiany biegów E34 tds

Post autor: darektur77 »

Witam, jak w temacie problem polega n tym że jak się jej dotknie to lata na boki bardzo lekko zdejmowałem mieszek i myślałem że jakaś guma się wyrobiła ale tam niema co się wyrobić i może ktoś ma taki problem jak ja i wie jak temu zaradzić?Pzodrawiam
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec
Seria: E30
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1990
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Bagor »

Możesz spróbować owinąć ten drążek jakimś grubszym papierem i nasadzić gałkę. Można też na klej, ale najlepiej kupić nową gałkę :)
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
darektur77
Bywalec

Post autor: darektur77 »

nie nie gałka jest ok chodzi o calość dzwigni że lata tak na boki w czasie jazdy nie drzy ale takie uczucie jakby mieszal w wiadrze;-)
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

W e36 jest tak ze jak sciagniesz mieszek i obie gumy ochronne tobaczysz taki metalowy otworek w ktorym siedzi kulka od wodzika. W srodku jest zabezpieczony bialym plastikowym wianuszkiem. Mozliwe ze wypadl albo sie wyrobil. Mysle ze nowy bedzie kosztowal w aso kilkanascie zl. Sam mam taki zbedny ale do e36 wiec nie wiem czy do Twojej bedzie pasowal. Poszukaj tematow na bmw-sport pod haslem short shifter, tam jest topic w ktorym omawiaja dokladnie demontaz no i jest schemat z real oem ktory z pewnoscia pomoze ustalic nr czesci.
ODPOWIEDZ