[E36] piszczący dzwiek podczas gaszenia
Moderator: Moderatorzy
[E36] piszczący dzwiek podczas gaszenia
czy to wina zuzytego paska?
ja slysze piszczacy glos podczas krecenia kierownica (przez mala chwilke po czym sie uspokaja) tak samo przy domykaniu szyb.. dodam ze obroty w normie (minimalny spadek tak samo jak przy ruszaniu samym sprzeglem), co to moze byc? BTW jakie powinny byc wolne obroty, bo wydaje mi sie ze mam za male a mam napewno nie wiecej niz 650 jesli nie mniej.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 21:49 przez hussla, łącznie zmieniany 2 razy.
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
-
quba30
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
csw31XR
walczyłem też z tym piszczeniem, po wymianie całego zestawu paska i napinacza, rolek zajrzałem do ramienia napinacza, smarowanko i po kłopocie.
karol-lolek dobrze radzi, pewno też to przerabiał.
[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 3:56 pm ]
dzwignia napinacza była sucha na tulei i zawieszała się powodując luz na pasku, który bardzo szybko rozsypał się. w warsztacie wymienili tylko siłownik napinacza, który był dobry bo piszczenie wróciło po tygodniu.
walczyłem też z tym piszczeniem, po wymianie całego zestawu paska i napinacza, rolek zajrzałem do ramienia napinacza, smarowanko i po kłopocie.
karol-lolek dobrze radzi, pewno też to przerabiał.
[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 3:56 pm ]
dzwignia napinacza była sucha na tulei i zawieszała się powodując luz na pasku, który bardzo szybko rozsypał się. w warsztacie wymienili tylko siłownik napinacza, który był dobry bo piszczenie wróciło po tygodniu.
mam uczulenie na benzynÄ™