Znikające piksele
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Znikające piksele
Witam!
Jak większość mam problem z pikselami, czasem nic nie widać, tylko podswietlenie paska z przebiegiem.
Znalazłem na allegro coś takiego: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=293036042
Ktoś korzystał z usług tego gościa i naprawiał u niego piksele?
Jak większość mam problem z pikselami, czasem nic nie widać, tylko podswietlenie paska z przebiegiem.
Znalazłem na allegro coś takiego: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=293036042
Ktoś korzystał z usług tego gościa i naprawiał u niego piksele?
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
Re: Znikające piksele
z tego co widze to nie pisze ze naprawia pixele.Opis usterek zegarow ktore skutezcnie usuwam:
- CODE na wyswietlaczy km
- PPPPP na wyswietlaczu km
- swiecaca sie kropka czerwona - manipulation point
- podczas jazdy wskazniki potrafia skakac od 0 do konca, tak pare razu po czym wszystko sie wylacza.
- zle wskazuje obrotomierz
ja korzystalem z uslug tego pana:
http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=1058183
ogolnie to tak: naprawa 160zl mimo ze bylo umowione 150 ale pominmy ten fakt,w miare szybka wysylka (po tygodniu od wyslania mialem zegary u siebie).efekt - dzialalo przez 1 dzien
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

- Łosiowy
- Administrator

- Seria: E65-68
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1998
Zamiesciłem istrukcje naprawy pixeli w liczniku od e39 http://www.tds.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=86 .Wydaje mi sie ze sprawa wyglada bardzo podobnie w e34.Można jeszcze rozebrać licznik i w okolice styku taśmy z LCD napsikac kontakt sprayem do elementów elektronicznych.Niestety mam ten sam klopot juz od roku i bede coś cudował bo mnie leczą te zagadki tekstowe
Trzeba sie domyślać co to za komunikat
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Kontakt:
Mam teraz inny problem z zegarami, może ktoś wie na czym to polega?
Otóż w czasie jazdy lub włączania świateł znika mi podświetlenie, na sekundę, dwie czasem dłużej. Później się zapala.
Wczoraj zniknęła mi kontrolka lewego kierunkowskazu, a dzisiaj rano padła mi kontrolka oleju - po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu zapłonu nie zapaliła się.
Zaskoczyła dopiero po 10 minutach.
O co kaman?
Otóż w czasie jazdy lub włączania świateł znika mi podświetlenie, na sekundę, dwie czasem dłużej. Później się zapala.
Wczoraj zniknęła mi kontrolka lewego kierunkowskazu, a dzisiaj rano padła mi kontrolka oleju - po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu zapłonu nie zapaliła się.
O co kaman?
bmw-inpa.pl
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
jesli przelozysz wyswietlacz z cala tasma?! czemu nie.tylko nie wiem jak bedzie z efektem. ja juz sie poddalem z wyswietlaczem.jak rano odpalam to widac wszystko ladnie a pozniej cyferki znikaja tak ze nic nie widac. moze ten typ tak ma 
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

Mam ten sam problem ze znikajacym podswietleniem Powraca po kilku sekundach, reaguje np. na właczenie migacz,hamulec ,gazJawor pisze:Mam teraz inny problem z zegarami, może ktoś wie na czym to polega?
O co kaman?
[you] a ja sie nie poddam
-
arcabuz
- Bywalec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Województwo: Śląskie
Jeżeli chodzi o kontrolkę lewego kierunkowskazu to maiłem to samo trzeba po prostu wymienić żarówkę a najlepiej wszystkie koszt 1szt a ASO 7 PLNJawor pisze:Mam teraz inny problem z zegarami, może ktoś wie na czym to polega?
O co kaman?
-
mark150
- Świeżak

- Seria: E39
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
ja mialem mega problem z licznikiem w e39 , zle mi wskazywal paliwo , to jakas kontrolka nie swiecila, probowalem to naprawic ale wyszla z tego wielka ipa , poniewaz ludziska boja sie sciagac te wskazowki , wkoncu kupilem z rozbitka caly nowy zegar za 240 zl i wszystko chodzi pieknie , drugi przypadek to bmw e46 diesel, auto gaslo nie wyswietlalo prawie nic na tablicy licznika, wymienilem licznik na nowy od rozbitka i wszystko chodzi ladnie, Problem siedzi w firmie VDO , spartolili te liczniki we wszystkich beemkach i nie tylko
-
humanlife
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1994
Re: Znikające piksele
To i ja się dołączę do tematu bo ja mam 2 problemy 1 to to że górna linia cyferek czasem przygasa a drugi to taki że w momencie włączania świateł drogowych zapala mi się kontrolka od przeciwmgielnych (przeciwmgielnych nie mam) próbowałem przełączniki wymieniać z działającej i niestety dalej to samo. Dodam że tylko raz od roku mi podświetliło się dobrze ale tylko na moment.
pytanie co to może być?
pytanie co to może być?