[E38] Czy za kwote ok 20-25tys warto?
Moderator: Moderatorzy
[E38] Czy za kwote ok 20-25tys warto?
Witam. Od niedawna rozgladam sie za takowym BMW. Zdziwily mnie niskie ceny jak za te klase samochodu. W podobnej cenie mozna dostac takze bunie z serii 5 w podobnym roczniku ;] Tak wiec teraz mam pytanie. Czy za taka kwote mozna dostac cos sensownego? Bo jak szukalem to wybor jest nawet spory :] Z gory dziekuje za odp ;]
Hej ,za 20 tys ,to mozna kupić e 38 do remontu ,ale może uda Ci sie trafic fajne ,ale to jak w Lotto wygrać 
P.S. Nie porównuj e 38 do e 39 ,bo to inny świat
P.S. Nie porównuj e 38 do e 39 ,bo to inny świat
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2009, 10:06 przez elvis, łącznie zmieniany 2 razy.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
E38 i E39 to zupelnie inny swiat choc niby zblizone konstrukcje, nie znaczy to naturalnie, ze swiat 5tek nie ma zalet, wszystko zalezy co, poco i do czego....
Ceny E38 w ostatnim czasie bardzo spadaja, moim zdaniem przyczyniaja sie do tego mocno zdewastowane i wysluzone egzemplarze ktore od niedawna pojawiaja sie na europejskich drogach, to plus fakt, ze samochod juz coraz zadziej widoczny bywa w sferach rzadowych itp... przyczynia sie do spadku renomy modelu, nie bez znaczenia jest spora utrata wartosci pierwszych modeli kolejnego 7.
Dyskutowac mozna dlugo, mi wydaje sie iz na dzien dzisiejszy przy zalozeniu cierpliwych i fachowych poszukiwan za 25.000 PLN mozna kupic warte uwagi E38 z silnikiem TDS.
Ceny E38 w ostatnim czasie bardzo spadaja, moim zdaniem przyczyniaja sie do tego mocno zdewastowane i wysluzone egzemplarze ktore od niedawna pojawiaja sie na europejskich drogach, to plus fakt, ze samochod juz coraz zadziej widoczny bywa w sferach rzadowych itp... przyczynia sie do spadku renomy modelu, nie bez znaczenia jest spora utrata wartosci pierwszych modeli kolejnego 7.
Dyskutowac mozna dlugo, mi wydaje sie iz na dzien dzisiejszy przy zalozeniu cierpliwych i fachowych poszukiwan za 25.000 PLN mozna kupic warte uwagi E38 z silnikiem TDS.
E24 628CSi 12/1982 Delphin
E28 524td 06/1985 Karminrot
E28 535i 03/1985 Polaris
E38 725tds 07/1996 Biarritzblau
E28 524td 06/1985 Karminrot
E28 535i 03/1985 Polaris
E38 725tds 07/1996 Biarritzblau
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
Mi nie zalezy na jakis super osiagach. Owa beemka bardzo mi sie podoba, a diesel z powodu hmm... Bo bede mial dostep do taniego ON z stacji BP :] Z tego co sie orientuje to silnik 3.0 z common rail niezle sie spisuje, ale... Wlasnie czy za ta cene nie dostane jakiegos padaki, a nie oszukujmy sie osprzet w dieslach od BMW nie jest jakis super.
Witaj ,jeśli chodzi o osiągi nie jest żle. W połączeniu z automatem normalnie da sie jeżdzić . Oczywiście lepiej 3.0 D ,ale inna cena zakupu i początkowa inwestycja żeby jeżdziło. Jak znajdziesz e 38 w TDSie z dobrą karoseria ,tzn nie bitą ,to kupuj ,reszte da sie naprawić i będziesz zadowolony. E 38 powypadkowe gnije na maxa , jak miała uszkodzone np progi ,to po dwóch latach nie będzie za co podnosić,ale jeśli nie była bita to jest wieczna
Moim zdaniem z tamtych lat produkcji koncernu BMW e 38 jest najbardziej udanym modelem. Powodzenia w szukaniu 
-
crafty
- Bywalec
- Seria: E39
- Rocznik: 1996
- Województwo: Opolskie
Kolego moim zdaniem jak kupować BMW to tylko po normalnych pieniądzach nie po promocji;) ja kupiłem swojego z promocji w sumie nie wielkiej jego cena była 2 tys mniejsza od średniej.
W ciągu niecałego roku wymieniłem w nim:
-silnik;) (około 5 tysi z robocizną)
-amortyzatory sachs (nie pamiętam dokładnie ale jakoś 700-800zł na przód)
-klocki i tarcze poszły (około 1000zł przód + tył na przód ate power disc)
i tak dalej ......
nie pamiętam wszystkich wydatków ale było ich sporo rolki paski coś tam jeszcze
Teraz autko idzie do całkowitego malowania bo mi klar w paru miejscach złazi i mnie krew zalewa jak to widze;) + że w paru miejscach pojawia sie rdza to też to trzeba zrobić.
To jest moje pierwsze bmw i wiem że jak będę kupował następne to napewno nie będę patrzył na tanie egzemplarze,
osobiście polecam kupić samochód od kogoś z forum takie osoby zwykle dbają o swoje cacka:)
Podkreślam że jest to tylko moje zdanie na ten temat i mogę się mylić
pozdrawiam
W ciągu niecałego roku wymieniłem w nim:
-silnik;) (około 5 tysi z robocizną)
-amortyzatory sachs (nie pamiętam dokładnie ale jakoś 700-800zł na przód)
-klocki i tarcze poszły (około 1000zł przód + tył na przód ate power disc)
i tak dalej ......
nie pamiętam wszystkich wydatków ale było ich sporo rolki paski coś tam jeszcze
Teraz autko idzie do całkowitego malowania bo mi klar w paru miejscach złazi i mnie krew zalewa jak to widze;) + że w paru miejscach pojawia sie rdza to też to trzeba zrobić.
To jest moje pierwsze bmw i wiem że jak będę kupował następne to napewno nie będę patrzył na tanie egzemplarze,
osobiście polecam kupić samochód od kogoś z forum takie osoby zwykle dbają o swoje cacka:)
Podkreślam że jest to tylko moje zdanie na ten temat i mogę się mylić
pozdrawiam