Zapackany olejem TDS
Moderator: Moderatorzy
-
mrherod
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
Zapackany olejem TDS
Witam, czytalem duzo na forum i duzo bylo napisane, ze jak auto przyspiesza bez problemu do 100 w 10 s i wyciaga 210 km/h to wszystko z autkiem i turbina jest ok. A u mnie jest tak, ze strona od filtra paliwa jest zapackana olejem tzn. sam filtr jest czysty ale im nizej miski tym bardziej zachlapane a lewa sucha, to samo pod autem. Pomozecie?
M-Tech 
stawiam, że kapie ci z EGR'u na alternator który to wszystko rochlapuje i z tąd jest tam tak naświnione
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Województwo: Wielkopolskie
Albo z pompy wtryskowej cieknie [nie musi się to wiązać z utratą mocy].
Często również spod nakrętek mocujących przewody wysokiego ciśnienia do rozdzielacza pompy wtryskowej.
Często również spod nakrętek mocujących przewody wysokiego ciśnienia do rozdzielacza pompy wtryskowej.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, 22:17 przez wojtek_blekitny, łącznie zmieniany 1 raz.
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Rocznik: 1998
- Województwo: Podlaskie
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Województwo: Wielkopolskie
Marcellchen-> nikt nie pisał o czarnym oleju
Poza tym polej nawet wodą zabrudzony [ale suchy] blok lub miskę olejową i zauważ, że do złudzenia będzie to przypominało kolorem olej [konsystencją już nie], tym bardziej, że ON+brud=ciemna, tłusta ciecz
Poza tym polej nawet wodą zabrudzony [ale suchy] blok lub miskę olejową i zauważ, że do złudzenia będzie to przypominało kolorem olej [konsystencją już nie], tym bardziej, że ON+brud=ciemna, tłusta ciecz
"Exercise your inner demons"
-
morsik20ncdldz
- Bywalec
- Kontakt:
mi kapało z egr i wlasnie w ten sposob mialem zapackany, przyczyscilem i pomoglo, potem z pompy mi cieklo z tych przewodow do rozdzielacza co ida kapalo, odkrecilem wszystkie przewody z pompy i dokrecilem na nowo i przestalo(uwaga by nie przekrecic gwintu) teraz jedynie mi kapie z tego korka co sa te 2 srubki tam ten dekielek ale nie wiem jak z tym sie uporac.
- Marciino
- Bywalec Gadulec
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: _
- Model: Nie mam
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Mazowieckie
Witam, i u siebie zauważyłem że się pocić trochę zaczął, a że dokładnie nie opisze tego co i gdzie jest zapaćkane, to wrzucam foty:

Niestety moja wiedza jeszcze jest niewielka, nie kojarzę jak się nazywa ten "zawór", ale to spod niego kapie. Czy to jest coś na tyle poważnego że trzeba to na najszybciej ogarnąć?
Po wymianie oleju poziom był lekko poniżej maks, po niecałych 4tys km wziął trochę oleju, teraz jest lekko ponad połowa, no ale chyba jak na 94r to .. normalne, o ile można tak napisać.
Pozdr

Niestety moja wiedza jeszcze jest niewielka, nie kojarzę jak się nazywa ten "zawór", ale to spod niego kapie. Czy to jest coś na tyle poważnego że trzeba to na najszybciej ogarnąć?
Po wymianie oleju poziom był lekko poniżej maks, po niecałych 4tys km wziął trochę oleju, teraz jest lekko ponad połowa, no ale chyba jak na 94r to .. normalne, o ile można tak napisać.
Pozdr
-
bes_pieczniq
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
- Marciino
- Bywalec Gadulec
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: _
- Model: Nie mam
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Mazowieckie
dobra dobra, uczę się na błędach, na następny raz będę mądrzejszyDeacon pisze:aaaaale po co wymieniac EGR? niepotrzebny wydatek. lepiej go zaslepic i odlaczyc
lipa że teraz dopiero w piątek wieczorem zobaczę jak to tam wygląda, i czy przypadkiem nie pluje olejem spowrotem
pozdr.