Witam! Bardzo prosze o porade w sprawie "wariujacych" zegarow. Sprawa wyglada tak ze ostatnio podczas jazdy co jakis czas wszystkiw wskazowki opadaja na dol, wszystkie kontrolki sie na chwilke zapalaja i po 3-4sekundach wszystko wraca do normy. (ostatnio to trwalo z 20sekund). I tak co pare minut. Zauwazylem tez ze czasami po postoju jak odpale samochod to przebieg licznika dziennego jest wyzerowany ale nie zawsze! (raz tak raz nie). Dodam tylko ze same zegary wyciagnolem i wszystkie kostki posprawdzalem, poprzeczyszczalem i nic to nie dalo. Prosze o porade CO TO MOZE BYC? Z kad wogole idzie sygnal do zegarow? BARDZO PROSZE O PORADE!
podobno , podobne efekty daje kasowanie inspekcji metodą chałupniczą czyli wdłg. schematów na forach który kabelek do któregoś tam pina, widziałem osobiście jeden taki przypadek, podejrzewam że bez wymiany zegarów się nie obejdzie...
Wlasnie przelozylem MOJE ZEGARY do 325tds dobrego znajomego i CHODZA IDEALNIE! A jego u mnie WARIUJA tak samo. Wiec na 100% zegary sa DOBRE. To cos innego
miras888m pisze:Wlasnie przelozylem MOJE ZEGARY do 325tds dobrego znajomego i CHODZA IDEALNIE! A jego u mnie WARIUJA tak samo. Wiec na 100% zegary sa DOBRE. To cos innego
to ja podepne sie pod temat, ja mam taki problem ze ponizej 20 litrow w baku nie pokazuje mi wogole paliwa, jak jest powyzej 20 litrow to pokazuje idealnie, a jak ponizej to nic caly czas na 0 lezy wskazowka, no i jak jest rezerwa to sie zapala ale wskazowka ani drgnie, pomozecie? pozdrawiam
mam ten sam problem z zegarami. z tym, że ja mam nieraz z tydzien spooju a tydzien dyskoteki dzien w dzien. jeden koles mowil mi ze sie gubi masa, ale jak to zrobic to nie mam pojecia
morsik20ncdldz pływaki są w baku zbiorniku pod siedzeniem z tyłu są klapki do odkręcenia a pod nimi zbiornik dokładnie pływaki w zbiorniku z prawej i lewej strony
Właz do baku masz w bagażniku, zdejmij wykładzine na pewno zobaczysz. Okrągły plastik.
A w sprawie zegarów, w moich starych zegarach ktoś nieumiejętnie przebieg zmienił przez co miałem też taką dyskoteke, aż do czasu jak się pojawiło "CODE" zamiast przebiegu i wszystko zgasło.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, 15:08 przez tomek_olecko, łącznie zmieniany 1 raz.