[E34] Podświetlenie komputera pokładowego
Moderator: Moderatorzy
[E34] Podświetlenie komputera pokładowego
Witam serdecznie. Panowie podpowiedzcie jak zabrać się za wymianę podświetlenia komputera pokładowego w 525 tds e 34. Nie mam pojęcia jak go wyjąć.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
dokladnie jak wyzej. ja dodam, ze sa 3 zaroweczki - dwie do podswietlenia ekranu i jedna do klawiszy. ja kupilem diodowe w oprawce ale ta od klawiaturki musialem spilowac zeby oswietlila cala. poza tym diodowe sa ciut jaksniejsze od zaroweczek i kolor wpada bardziej w zolty niz amber.
ja mam do wymiany zarowke od pokretel temperatury. ale jak zobaczylem ile tam jest rozbierania to sobie dalem spokoj i na razie jezdze ze spalona
ja mam do wymiany zarowke od pokretel temperatury. ale jak zobaczylem ile tam jest rozbierania to sobie dalem spokoj i na razie jezdze ze spalona
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Deacon - wykręć kratkę w desce 
Powinno wystarczyć aby wyjąć żarówkę (jest wsadzona od góry).
W najgorszym wypadku będziesz musiał wypchnąć taki plastik który tam jest.
Żarówkę powinno dać się wyjąć bez wyciągania kratki.
Chyba, że mowa o tej w panelu sterowania nawiewem - tam jest trochę rozbierania :/
Powinno wystarczyć aby wyjąć żarówkę (jest wsadzona od góry).
W najgorszym wypadku będziesz musiał wypchnąć taki plastik który tam jest.
Żarówkę powinno dać się wyjąć bez wyciągania kratki.
Chyba, że mowa o tej w panelu sterowania nawiewem - tam jest trochę rozbierania :/
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
nie no spoko, na forum BMW Klub Polska jest fajny opis z fotkami jak to zrobic. problem w tym, ze mnie szlag trafia jak musze wlozyc radio z powrotem. nie wiem, czy ja mam jakies dziwne radio czy co ale w E34 jest tak malo miejsca na radio, ze musze schowek wyciagac i ta lewa oslone, zeby pomoc sobie reka kable poukladac tak, zeby radyjko poprawnie weszlo. bo inaczej to radyjko wchodzi do polowy bo zawsze jakis kabel albo kostka podejdzie od tylu. i jak o tym sobie pomysle, to mi sie odechciewa wymiana zarowki