Od kliku dni zauwazylem ze z silnika cieknie olej. Gdy zajrzalem to okazalo sie ze to nie z silnika tylko chyba z chlodnicy oleju. Kapie dokladnie z miejsca ktore zaznaczylem na foto. Jak sie zabrac do naprawy? Dokrecilem srube ale dalej kapie. Dodam ze ubywa w niezlym tempie. Sporo jest pochlapane olejem bo w czasie jazdy rozwiewa go wiatr.
Jakis czas temu mechanik mial mi sprawdzic szczelnosc intercoolera (konieczy demontaz). Czy moglo sie to stac przy okazji naprawy?
W tej chwili jezdze na syntetyku Carlube, czy w razie czego moge dolac mineralny olej Mobila? Carlube zostawiony na dolewki juz sie skonczyl a obawiam sie ze ciezko bedzie go dostac.
Edyta: Dokrecilem troche to srube i mniej cieknie ale czuje ze jak zrobie jeszcze pol obrotu to zerwer gwint i bedzie problem :/
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 18:14 przez ded, łącznie zmieniany 3 razy.
ded, w ASO kupilem te 2 oringi - jeden cale 3 zl tez mi kapalo ... czekalem az do wymiany oleju - przy wymianie oleju rozkrecilem to, wymylem chlodnice itp, zalozylem nowe oringi i do dzis susza
Ja niestety nie moge czekac do wymiany oleju... Czy duzo mi sie go wyleje jak odkrece?
Edyta: Juz zrobilem, oringi co prawda dostalem troche mniejsze i ciensze ale nie przeszkadzalo to. Na razie nie cieknie. Stare byly ostro zniszczone, jeden calkiem przerwany. Wylecialo tylko pol litra oleju, byl pod bardzo malym cisnieniem wiec wszystko udalo sie zlapac.
Dziekuje wszystkim za rady, bardzo mi pomogliscie.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 18:12 przez ded, łącznie zmieniany 1 raz.