jakie uszczelki do pompy wtryskowej

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

gaweleczek
Świeżak
Świeżak

jakie uszczelki do pompy wtryskowej

Post autor: gaweleczek »

witam
posiadam 318tds i od jakiegos czasu ceknie mi ropa.oddalem do pompiarza wymienil uszczelki pod sterownikiem i ustawil dawke,zaplacilem 220 zl.,ale problem zostal.wczoraj pogrzebalem troche i stwierdzilem ,ze chybe leje sie w miejscu gdzie przewod od filtra paliwa podaje do pompy-spod tej koncowkina pompie.na koncowce jest sruba ktora sie dokreca koncowke(moze to sie nie nazywa koncowka,ale nie jestem fachowcem)w kazdym badz razie spod koncowki .moje pytanie brzmi-jakie tam sa uszczelki?czy jak sciagne kolektor ssacy-(same te zebra tak zeby miec latwy dostep do sruby),to moge go smialo pozniej zalożyć,czy trzeba cos tam ustawiac i moze to zrobic tylko fachowiec?
z gory dzieki za odpowiedz pozdrawaiam
Morti
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Małopolskie

Post autor: Morti »

tam sa tylko dwie podkladki aluminiowe lub miedziane ... jedna idzie od gory a druga od dolu ... to jest cale uszczelnienie tego krucca ;)

odepnij kleme akumulatora zanim zdejmiesz kolektor bo w kolektorze od spodu masz czujnik temperatury powietrza, jak odpeniesz go na podpietym aku to komp zarejestruje blad tego czujnika, pozatym nie ma zadnych cudow z kolektorem, pamietaj zeby potem podpiac wezyk podcicnienia ktory jest tez w kolektorze od spodu ;)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, 22:26 przez Morti, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ