problem z odpaleniem na cieplo

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

krasnoludek
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Łódzkie

problem z odpaleniem na cieplo

Post autor: krasnoludek »

witam, mam moje 525 tds automat rok 98 dopiero od 2 tygodni, do tej pory wszystko było ok, ale dzisiaj zauważylem,że po krótkim postoju kiedy chciałem odpalic ponownie kontrolka od swiec zapaliła sie tylko na sekundke , a auto odpalilo ale z trudem. sytuacja powtórzyla sie jeszcze dwukrotnie. co to może być? czy to wina świec? z góry dziekuje za odpwiedź. pozdrawiam
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podlaskie

Post autor: marcellchen »

krasnoludek pisze:po krótkim postoju kiedy chciałem odpalic ponownie kontrolka od swiec zapaliła sie tylko na sekundke , a auto odpalilo ale z trudem.
krasnoludek pisze: czy to wina świec?
to napewno nie wina swiec, bo swiece na cieplym silniku nie grzeja, nie maja wiec wplywu na rozruch goracego silnika ....
Ostatnio zmieniony 27 paź 2009, 21:46 przez marcellchen, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
adamo325
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: adamo325 »

Poszukaj dobrze na forum bo taka sytuacja była już nie raz opisywana, problem może tkwić w pompie wtryskowej, pompce paliwowej, nieszczelnym układzie paliwowym a nawet rozruszniku, także owocnej pracy :wink:
ODPOWIEDZ