[E-39]Touring tylna szyba pytanie.
Moderator: Moderatorzy
[E-39]Touring tylna szyba pytanie.
Witam wszystkich kolegów.BMW mam już od dosyć dawna ale skusiłem się po raz pierwszy na kombi dodam że jest to już moja 5 bunia.Ale do rzeczy szukałem już wszędzie są tematy ale dotyczące wycieraczki lub spryskiwacza a u mnie to akurat działa.Natomiast mam problem z tylną szybą bo się nieotwiera,może któryś z kolegów miał ten sam problem i jak sobie poradził prosze o jakieś podpowiedzi od czego się zabrać i gdzie szukać przyczyny.Z góry dziekuje za rady i podpowiedzi.
Ja też przerabiałem u siebie coś podobnego, tzn. brak podświetlenia rejestracji z jednej strony brak jednego wstecznego, nie działająca wycieraczka ani czasowo ani ze spryskiwaczem. Powodem wszystkich problemów były pourywane (dosłownie) przewody w zawiasie. Przewody idą w prawym zawiasie zewnętrznym (przynajmniej u mnie tak było), odkręcasz dwie małe śrubki ściągasz plastikową osłonkę z dołu i z góry kabli i juz masz dostęp. Kable są w gumowej osłonce możesz ją trochę wyciągnąć, jeśli dalej będzie za krótko to zdejmij osłonę głośnika prawego odkręć go i tam u góry bedziesz miał dwie wiązki przewodów. Odepnij je sobie od tego plastikowego mocowania i możesz jeszcze troszkę wyciągnąć kable przy zawiasie żeby mieć lepszy dostęp do polutowania przewodów. Posprawdzaj dokladnie kable, ewentualnie polutuj na nowo. Gdybyś później miał problem z odpaleniem auta, odepnij klemy od akumulatora na kilkanaście minut i powinno działać
Jest to rozwiązanie raczej tymczasowe, żeby to działało na dłużej trzeba wymienić kable na nowe, ale to się zrobi jak będzie cieplej na dworzu
Powodzenia
Jest to rozwiązanie raczej tymczasowe, żeby to działało na dłużej trzeba wymienić kable na nowe, ale to się zrobi jak będzie cieplej na dworzu
Powodzenia