[E39] wymiana linki maski
Moderator: Moderatorzy
-
przemek0011
- Bywalec
[E39] wymiana linki maski
Witam urwałem linke od podneszenia maski urwała sie zaraz koło tej rączki kóło drzwi w środku auta, wiem że linka składa sie z dwóch części , moze ktos kiedys wymieniał. Jak wyglada przebieg wymiany linki??? Ciężko jest to wymienic bo teraz musze podciągać linke kombinerkami. Dzieki za pomoc!! 
Ostatnio zmieniony 07 lis 2009, 16:34 przez przemek0011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
longer1234
- Bywalec
Miałem ten sam problem, ja kupiłęm linkę bez pancerza o przybliżonej długości w sklepie rowerowym. Linka ma łączenie pod maską z prawej strony jak stoisz przed autem, jest tam takie otwierane plastikowe korytko i tam łączą sie dwie linki. Musisz oszlifować trochę bolec nowej linki żeby wszedł na swoje miejsce. Następnie wyciągasz z pancerza starą linkę i przepychasz nową, dobrze jest prysnąć trochę smaru do pancerza to pójdzie łątwiej.
Jak już masz koniec linki w kabinie to odkręcasz rączkę do otwierania. W samej obudowie rączki masz mały otwór który ja wykożystałem do zaczepienia nowej linki, bo nie chciało mi sie bawic tak jak bylo w oryginale. Przeciągnąłęm linke na odpowiednia długoszc przez ten otwór i zabezpieczyłem taka sróbką z dziurka w srodku (cos takiego jak przy hamulcach rowerowych tylko ze mniejsza) i wszystko smiga do dzisiaj.
Jak już masz koniec linki w kabinie to odkręcasz rączkę do otwierania. W samej obudowie rączki masz mały otwór który ja wykożystałem do zaczepienia nowej linki, bo nie chciało mi sie bawic tak jak bylo w oryginale. Przeciągnąłęm linke na odpowiednia długoszc przez ten otwór i zabezpieczyłem taka sróbką z dziurka w srodku (cos takiego jak przy hamulcach rowerowych tylko ze mniejsza) i wszystko smiga do dzisiaj.